Horner heeft geen plannen Red Bull te verlaten: 'Competitieve vuur brandt nog steeds' Formule 1
Formule 1

Horner heeft geen plannen Red Bull te verlaten: 'Competitieve vuur brandt nog steeds'

Horner heeft geen plannen Red Bull te verlaten: 'Competitieve vuur brandt nog steeds'

Christian Horner is nog niet van plan om zijn taken als teambaas van Red Bull Racing neer te leggen. De 49-jarige Brit is nog altijd heel erg competitief ingesteld en hij ziet in Red Bull Powertrains een mooie uitdaging voor de komende jaren. Horner is in de afgelopen jaren meermaals gelinkt aan enkele andere rollen binnen de Formule 1, maar voor de nabije toekomst zal hij het team van Red Bull trouw blijven.

Horner stapte in 2005 in bij Red Bull als de jongste teambaas van de Formule 1. Zijn passie voor de sport en het team brandt nog altijd. 'Mijn hart ligt hier en onze volgende uitdaging is met Red Bull Powertrains', wordt Horner geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'We hebben een hele nieuwe groep mensen bij elkaar gebracht om het als dochteronderneming van een energiedrankenbedrijf op te nemen tegen de beste motorfabrikanten ter wereld.'

'Dat is groots en daarom sta ik vroeg op in de ochtend. Er is nog veel te doen, ik heb nog steeds de behoefte om meer te bereiken. Ik heb nog steeds dat competitieve vuur in mij branden', vervolgt de teambaas van Red Bull. In december kwam ook al naar buiten dat de Brit werd gepolst door het team van Ferrari. De Italiaanse renstal was op zoek naar een vervanger voor Mattia Binotto, maar kreeg nul op het rekest van Horner. Uiteindelijk besloot Ferrari voor Frédéric Vasseur te gaan.

Horner: 'Geniet nog te veel van de competitie'

Toch is de positie bij Ferrari niet de enige baan waar Horner voor werd getipt in het verleden. Toen Bernie Ecclestone nog bovenaan de Formule 1-piramide stond, werd de Red Bull-teambaas gezien als uitstekende kandidaat om die rol ooit op zich te nemen. 'Op dit moment geniet ik nog te veel van de competitie om dat op te geven en ik ben nog steeds de jongste CEO en teambaas in de sport, dus ik heb nog een paar jaar om daar van te genieten. Ik heb geen plannen om mijn pasje op te hangen', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws