Arnoux brandt Binotto en Ferrari af: 'Iedereen eruit gooien en iemand zoeken die capabel is' Formule 1
Formule 1

Arnoux brandt Binotto en Ferrari af: 'Iedereen eruit gooien en iemand zoeken die capabel is'

Arnoux brandt Binotto en Ferrari af: 'Iedereen eruit gooien en iemand zoeken die capabel is'

René Arnoux is bijzonder kritisch op Ferrari en Mattia Binotto. Volgens de voormalig coureur van de Italiaanse renstal had de teambaas al een aantal jaren geleden ontslagen moeten worden. Aan het einde van dit jaar stapt de in Zwitserland geboren Italiaan zelf op en wordt hij vervangen door Frédéric Vasseur. Arnoux hoopt dat het team meer wijzigingen doorvoert om snel weer mee te kunnen doen in de strijd om het kampioenschap.

Ferrari moest dit seizoen voor de titel gaan strijden en dat leek in het begin ook te lukken. Volgens Arnoux had het echter nooit zover mogen komen voor Binotto, aangezien hij in voorgaande jaren al kritisch was op de teambaas. 'Hij heeft echt onvergeeflijke fouten gemaakt', steekt de Fransman van wal bij La Gazzetta dello Sports. 'Ik ben nooit fan van hem geweest. Iemand die zegt dat het volgend jaar beter wordt, hoort zo’n functie niet te bekleden. Ik had hem een paar jaar geleden al op straat gezet.'

'Dergelijk gedrag valt niet te tolereren als je aan het hoofd van het mooiste team ter wereld staat', vervolgt de voormalig Ferrari-rijder. Arnoux zag dat het in het verleden er anders aan toeging bij de Italiaanse renstal. Toen werd er nog wel eens met de vuist op tafel geslagen door de teambazen van de Scuderia of bij andere renstallen. 'Jean Todt, of je hem nou mag of niet, zou nooit gezegd hebben: Volgend jaar wordt het beter. Maar er zijn er niet zoveel als Todt of Ron Dennis.'

Meer vertrouwen in Vasseur

Aankomend seizoen zal Vasseur het stokje overnemen van Binotto. Arnoux heeft meer vertrouwen in de kwaliteiten van zijn landgenoot. 'We hebben gezien wat hij gepresteerd heeft met een middelmatig team. Maar het managen van Alfa Romeo en Ferrari zijn twee totaal verschillende dingen. Ik hoop dat hij het team kan verbeteren qua technologie en strategie. Het zat zo vaak mis met de strategie. Op dat vlak moet er iets gebeuren. Ik zou voorstellen om iedereen eruit te gooien, en iemand te zoeken die wel capabel is', aldus Arnoux.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws