Verstappen snapt niets van crash op Interlagos: 'Bij Hamilton altijd een ander verhaal' Formule 1
Formule 1

Verstappen snapt niets van crash op Interlagos: 'Bij Hamilton altijd een ander verhaal'

Verstappen snapt niets van crash op Interlagos: 'Bij Hamilton altijd een ander verhaal'

Max Verstappen begrijpt niet dat één van de weinige gevechten die hij voerde met Lewis Hamilton opnieuw resulteerde in een crash. De coureur van Red Bull Racing merkt op dat hij meerdere gevechten heeft gevoerd op de baan dit jaar, maar dat deze nooit resulteerden in een crash. Verstappen vindt het jammer dat het moment met zijn titelrivaal van 2021 een crash opleverde, aangezien hij een dag eerder wel een goed gevecht had met de teamgenoot van Hamilton.

In 2021 was Verstappen meermaals betrokken bij een incident met Hamilton. Afgelopen seizoen kwam de Nederlander vaak zonder kleerscheuren uit wiel-aan-wiel gevechten, maar op Interlagos ging het weer mis. 'Ik moet wel oppassen met wat ik zeg, maar ik heb meerdere harde en agressieve gevechten op de baan gehad dit jaar en daar is nooit een crash uit gekomen', geeft Verstappen aan bij Motorsport.com. 'Bij Lewis is het op een bepaalde manier een ander verhaal. Ik snap dat eerlijk gezegd niet.'

'We hebben dit jaar natuurlijk niet zoveel gevechten gehad samen, maar ik Brazilië kwamen we weer samen. Dat was niet mijn bedoeling', vervolgt de Red Bull-coureur. Verstappen kreeg uiteindelijk een tijdstraf voor het incident. De regerend wereldkampioen vond het niet helemaal eerlijk dat hij aangewezen werd als schuldige. 'Ik had ermee kunnen leven als ze hadden gezegd dat het een race-incident was.'

Verstappen: 'Wilde op zondag weer een mooi gevecht'

Dit seizoen had Verstappen vooral aan het begin van het jaar gevechten met Charles Leclerc. Daarin ging het echter nooit mis. 'Misschien is het een generatiedingetje, dat we elkaar beter begrijpen. Anders snap ik het echt niet.' De Red Bull-rijder geeft wel aan dat hij geen andere aanpak heeft als hij tegen Hamilton strijdt. 'De dag voor de hoofdrace op Interlagos had ik een goed gevecht met George (Russell, red.). Dat wilde ik op zondag weer doen. Ik heb altijd veel respect voor wat Lewis heeft bereikt, maar ik snap niet waarom we niet zo kunnen racen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws