Albon, Leclerc & Co halen $48,000 op in strijd tegen coronavirus Formule 1
Formule 1

Albon, Leclerc & Co halen $48,000 op in strijd tegen coronavirus

De Race for the World is een van de meest recente virtuele competities die in het leven geroepen is. De competities houden de Formule 1-coureurs scherp en vermaken het publiek. De Race for the World is echter ook een initiatief met een goed doel, winnaars Charles Leclerc en Alexander Albon wisten meer dan $48,000 op te halen.

De virtuele zeskoppige serie is opgezet door professionele coureurs, waaronder zes Formule 1-coureurs. Het doel is om over de gehele competitie minstens $100,000 op te halen voor het Solidarity Response fonds van de WHO.

De eerste race van deze ronde werd verreden op Spa, Antonio Giovinazzi ging er met de pole position vandoor, maar de kwalificatie moest opnieuw verreden worden vanwege technische problemen. Luca Albon, het jongere broertje van Alexander Albon, zette zijn bolide op pole in de tweede poging.

Leclerc en Lando Norris, die op respectievelijk P2 en P3 startten, maakten nuttig gebruik van de slipstream en wisten de jonge Brit te passeren in de aanloop naar Les Combes. De twee F1-coureurs vochten vooraan voor de leiding hoewel Leclerc aan de horizon verdween na een mislukte undercut van Norris.

Zo wist de Ferrari-coureur zonder al te veel moeite te doen de eerste race te winnen. De McLaren-rijder kwam binnen op een tweede plek. Renault-junior Christian Lundgaard maakte de top drie compleet.

Albon laat zich zien

In de tweede race in Azerbeidzjan wist Alex Albon de gehele race te domineren terwijl Leclerc bezig was aan een inhaalrace van P10 naar P2. De derde podiumplek ging naar Luca Albon, veel coureurs hadden moeite met het straatcircuit en er wilde zo nu en dan een coureur spinnen in Bakoe.

Met de races voor het goede doel werd dus bijna de helft van de doelstelling aan geld ingezameld, een prima score en een mooi initiatief van de coureurs. De laatste ronde van de Race for de World-competitie zal vrijdagavond om 19.00u verreden worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)