Albon supertrots en kijkt naar 'verschil met vorig jaar bij Williams' Formule 1
Formule 1

Albon supertrots en kijkt naar 'verschil met vorig jaar bij Williams'

Albon supertrots en kijkt naar 'verschil met vorig jaar bij Williams'

Alexander Albon ziet het positief in na de Grand Prix van Bahrein maar wil niet overdreven optimistisch zijn. De Britse Thai vond de race lang en moeilijk, maar wist er toch een punt uit te slepen. Ten opzichte van het jaar ervoor heeft Williams fantastisch werk geleverd. Albon denkt dat er wel meer in het vat zit voor Williams, maar hij wil ook realistisch blijven.

De 26-jarige pakte in de eerste race van het seizoen direct een P10 en daarmee een punt voor zijn team. De kwalificatie ging echter niet zo lekker, daarin pakten Albon en debutant Logan Sargeant P15 en P16. Het was dan ook niet makkelijk om richting de top tien te rijden. 'Het was eigenlijk een heel zware race', zegt Albon bij Motorsportweek. 'Vooral in de stukken waarin we minder downforce hadden, daar hadden we het lastig', gaat de Williams-coureur verder.

'Maar we hadden de pace onder de omstandigheden, en daar ben ik supertrots op. Ik weet zeker dat iedereen nu naar het podium en naar Aston Martin kijkt en nadenkt over wat ze hebben gedaan, maar wij horen er ook bij', is Albon van mening. 'Als je ons dit jaar bekijkt in vergelijking met vorig jaar, dan moet ik zeggen dat we geweldig werk hebben geleverd. Natuurlijk zijn we betrouwbaar – dat helpt – maar we pakten punten in de eerste race.'

'Ik weet dat we wat dingen hebben voor de komende races die ons echt vooruit zullen helpen'

Het eerste puntje motiveert zeker en daarom denkt Albon ook dat ze vaker in de top tien terecht zullen komen. 'Ik geloof van wel. Ik zou het dit weekend niet hebben gezegd, maar wie weet na dit weekend? We hadden ons naar mijn mening hoger moeten kwalificeren. Het zou onze race een stuk gemakkelijker hebben gemaakt. We hebben hoe dan ook vooruitgang geboekt.'

Voor Williams zit er nog wel meer in het vat, denkt de Britse Thai. 'Ik heb er veel zin in, maar wil ook niet overdreven optimistisch zijn. Aan de andere kant weet ik dat we wat dingen hebben voor de komende races die ons echt vooruit kunnen helpen, dus we zullen zien', sluit Albon af. Sargeant wist zich vier plekken omhoog te knokken, de Amerikaan eindigde op P12. De Britse renstal zal in Jeddah ongetwijfeld beide auto's graag in de punten willen zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws