Mercedes heeft wondermiddel nodig: 'Lagen vijftig seconden achter Verstappen, die niet alles gaf' Formule 1
Formule 1

Mercedes heeft wondermiddel nodig: 'Lagen vijftig seconden achter Verstappen, die niet alles gaf'

Mercedes heeft wondermiddel nodig: 'Lagen vijftig seconden achter Verstappen, die niet alles gaf'

Nico Rosberg weet dat Mercedes heel snel het wondermiddel moet vinden om de aansluiting te vinden tot Red Bull Racing. De Duitse renstal kende een dramatische eerste race van het seizoen in Bahrein en lijkt het concept van de auto drastisch aan te gaan passen. Rosberg verwacht niet dat Lewis Hamilton zijn conclusies zal trekken en aan het einde van het seizoen zal vertrekken. De enkelvoudig wereldkampioen verwacht dat zijn voormalig teamgenoot nog altijd hongerig is.

Toto Wolff merkte na afloop van de Grand Prix van Bahrein op dat het zo niet lang meer verder kan voor Mercedes. De teambaas ging zelfs zo ver door te zeggen dat het één van slechtste weekenden ooit was. 'Het positieve dit weekend was Hamilton, die er het maximale uit haalde, maar een zeer moeilijke start had. Het is ongelooflijk', wordt Rosberg geciteerd door Speedweek. 'Ze lagen vijftig seconden achter Verstappen, die niet alles gaf. Het zou anders zestig seconden zijn geweest, dus één seconde per ronde. Het is intens.'

Voor Mercedes staan er dan ook enkele belangrijke weken op de planning. Het team moet snel progressie zien te vinden om mee te kunnen strijden voor de titel, maar dat lijkt de achtvoudig constructeurskampioen niet te kunnen doen met het huidige concept. Mercedes denkt dan ook aan het veranderen van de filosofie. 'Ze moeten het wonderwapen vinden en snel veel vooruitgang boeken, maar ze begrijpen het zelf niet echt en dat is het moeilijke.'

Rosberg: 'Hij wil nog steeds die achtste titel winnen'

Enkele analytici hebben al vraagtekens gezet bij de toekomst van Hamilton. De coureur heeft nog geen contract voor 2024, maar er wordt gezegd dat de contractonderhandelingen geopend zullen worden. 'Het is moeilijk, maar zoals ik hem zie, is hij nog steeds volledig gemotiveerd en heeft hij een extreem snelle teamgenoot, wat ook motivatie is omdat hij niet achter wil blijven. En hij wil nog steeds zijn achtste titel winnen, dat blijft hij zeggen en dat denk ik ook', aldus Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws