Albon vindt F1 niet saai: 'Jammer om opmerkingen over Verstappen te lezen' Formule 1
Formule 1

Albon vindt F1 niet saai: 'Jammer om opmerkingen over Verstappen te lezen'

Albon vindt F1 niet saai: 'Jammer om opmerkingen over Verstappen te lezen'

Alexander Albon betreurt de reacties van mensen die het huidige F1-seizoen vanwege de dominantie van Max Verstappen als saai bestempelen. Volgens de Williams-coureur, die afgelopen zaterdag op het Jeddah Corniche Circuit met een elfde plaats net buiten de punten eindigde, zijn de onderlinge verschillen tussen de teams haast nooit zo klein geweest als in 2024.

Er was afgelopen weekend in Saoedi-Arabië opnieuw geen sprake van een spannend duel om de overwinning. Verstappen was net als een week eerder in Bahrein een klasse apart. De voorsprong naar Sergio Pérez, zijn stalgenoot bij Red Bull Racing, was wederom comfortabel en zijn zege in Jeddah betekende alweer zijn negende achtereenvolgende zege en tevens zijn negentiende overwinning in de laatste twintig wedstrijden.

Niet iedereen geniet van de dominantie van Verstappen en er zijn mensen die het huidige seizoen maar saai vinden. Albon vindt dit jammer. 'In sommige opzichten is het een beetje jammer om opmerkingen te lezen over Max (Verstappen, red.) en dat het een saai seizoen is, want dat is het totaal niet, althans vanuit mijn perspectief', wordt Albon geciteerd door RaceFans. 'Als je hem buiten beschouwing laat, dan heb je een veld met één van de kleinste onderlinge verschillen ooit in de Formule 1. En zelfs als je Max meetelt, is dit nog steeds zo.'

Iedereen kijkt alleen naar de leider

Volgens Albon heeft men vooral oog voor wat er zich voorin het veld afspeelt, maar wat verder naar achteren gebeurt er ook van alles. 'Iedereen concentreert zich op de leider, maar het racen achterin is zo intens. Tijdens de race in Bahrein maakten we onze pitstop twee ronden te laat en daardoor verloren we zes plekken', illustreert Albon zijn standpunt met een voorbeeld uit het openingsweekend op het Bahrain Inernational Circuit. 'Het veld zit dus bijzonder dicht op elkaar', voegt de Britse Thai tot slot nog toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws