Albon zou Verstappen voor team kiezen: 'Max en George zou vuurwerk betekenen' Formule 1
Formule 1

Albon zou Verstappen voor team kiezen: 'Max en George zou vuurwerk betekenen'

Albon zou Verstappen voor team kiezen: 'Max en George zou vuurwerk betekenen'

Alexander Albon zou, wanneer hij het voor het zeggen zou hebben bij een team, voor Max Verstappen als één van zijn coureurs kiezen. De huidige Williams-coureur stelt dat de Nederlander over het complete pakket beschikt en daarom, wanneer budgetten er niet toe doen, zeker een plek in zijn team zou hebben. Ook weet hij wie er naast moet komen, en ook dat George Russell dat zeker niet moet worden. Dat zou voor vuurwerk zorgen.

In gesprek met Auto, Motor und Sport laat de Britse-Thai weten dat zijn voormalig teamgenoot zeker een plek in zijn team zou verdienen. 'Als ik geen rekening hoefde te houden met salarissen, zou ik zeker Max nemen. Hij is enorm getalenteerd en brengt het complete pakket met zich mee', zo weet hij dat de Nederlander hem veel kan bieden in zijn team, wanneer Albon het voor het zeggen zou hebben.

Wie dan de teamgenoot van Verstappen moet worden? Daar heeft Albon ook over nagedacht, met Lando Norris als uitkomst. 'Als ik naar de toekomst kijk, zou ik toch voor een jonge coureur kiezen. Vanwege de teamdynamiek zou de keuze op Lando vallen. Hij kan het goed vinden met Max', aldus de voormalig Red Bull Racing-coureur. Wie het niet moet worden is Russell, daar zou hij zijn handen aan vol hebben. 'Max en George, dat zou waarschijnlijk vuurwerk betekenen.'

Albon blij met Capito

Voorlopig hoeft de 26-jarige nog niet te denken aan een carrière als teambaas, en heeft hij er zelf juist eentje in de vorm van Jost Capito. Albon is niets dan lovend over zijn teambaas bij Williams. 'Hij is een zeer charismatisch en gepassioneerd persoon. Maar hij heeft ook een serieuze kant. Hij heeft zijn mening en een duidelijke visie, wat erg belangrijk is', aldus de coureur, die stelt dat Capito vaak grappig uit de hoek kan komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws