Alleen Wolff kan Red Bull stoppen: 'Weet hoe je obstakels op de weg van de tegenstander zet' Formule 1
Formule 1

Alleen Wolff kan Red Bull stoppen: 'Weet hoe je obstakels op de weg van de tegenstander zet'

Alleen Wolff kan Red Bull stoppen: 'Weet hoe je obstakels op de weg van de tegenstander zet'

Christian Danner denkt dat het onmogelijk is voor de concurrentie van Red Bull Racing om op eigen houtje de Oostenrijkse renstal in te halen. De voormalig Formule 1-coureur is van mening dat de teams hulp in moeten schakelen van de FIA om iets illegaals aan de RB19 te vinden en mogelijk technische richtlijnen in moet zetten. Danner weet al welke teambaas daarin het voortouw zou moeten nemen.

Red Bull en Verstappen kennen een uitstekende start van het 2023-seizoen. De Nederlander won twee van de drie Grands Prix en de andere race werd gewonnen door teamgenoot Sergio Pérez. Danner is van mening dat de Mexicaan geen bedreiging zal vormen voor Verstappen en dat de tweevoudig wereldkampioen alvast een titel kan bijschrijven. 'Al het andere zou een sprookje zijn', zegt de Duitser bij Motorsport-Magazin. 'Een paar aerodynamische upgrades zijn niet voldoende om Red Bull in te halen.'

Danner: 'Misschien is er iets aan de auto niet honderd procent in orde'

Er zijn echter nog wel andere manieren voor de teams om Red Bull een voet dwars te zetten. Daarbij moet de concurrentie vooral kijken naar een manier om de Oostenrijkse renstal trager te maken in plaats van de eigen auto sneller te maken. 'Misschien is er iets aan de auto dat niet honderd procent in orde is. We hebben vaak genoeg gezien hoe superieure auto's werden vertraagd met een technische richtlijn.' Dat leek in 2022 al het geval te zijn, maar niets is minder waar gebleken.

De technische richtlijnen en de uiteindelijke reglementswijziging hebben juist in het nadeel van de Red Bull-concurrentie gewerkt. Danner denkt dat er maar één iemand is die Red Bull nog een hoofdpijndossier kan bezorgen. 'Zoals ik Toto Wolff ken, heeft hij zijn eigen afdeling die alleen kijkt naar wat je ergens kunt vinden, allereerst om het zelf te kopiëren en ten tweede om obstakels op de weg van de tegenstander te zetten. Daar ben ik vrij zeker van', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws