Piastri en Norris kunnen het goed met elkaar vinden: 'We kunnen goed op elkaar bouwen' Formule 1
Formule 1

Piastri en Norris kunnen het goed met elkaar vinden: 'We kunnen goed op elkaar bouwen'

Piastri en Norris kunnen het goed met elkaar vinden: 'We kunnen goed op elkaar bouwen'

Oscar Piastri kan veel leren van zijn teamgenoot en gelooft dat hij op Lando Norris kan bouwen. Volgens Piastri is zijn teamgenoot een goede maatstaf. Het lijkt ook alsof de jonge Australiër nu al dichter bij Norris zit dan dat Daniel Ricciardo dat was afgelopen seizoen. De twee jonge coureurs zijn een goed duo voor McLaren, meent Piastri tegenover Motorsport.com.

Piastri is de vervanger van landgenoot Ricciardo, die het niet heeft kunnen waarmaken bij McLaren. Na twee seizoenen heeft hij het team verlaten. Nu vult Piastri de schoenen van Ricciardo, en lijkt hij al dichter bij teamgenoot Norris te staan dan dat zijn voorganger in de twee jaar bij het team was. De twee coureurs zijn qua rijstijl een stuk gelijker en aan elkaar gewaagd.

Volgens Piastri is het fijn om met Norris samen te rijden. 'Hij is een goede maatstaf', zegt de jonge Australiër. 'Ik kan veel van hem leren, niet alleen hoe ik met de auto moet omgaan, maar ook hoe ik het beste feedback kan leveren en dat soort dingen.' Volgens Piastri is er altijd ruimte om te verbeteren. 'Lando (Norris, red.) heeft al een duidelijk idee van wat voor coureur hij is, dus het is heel fijn dat ik daar naar kan kijken en van kan leren.'

Ook Norris en Brown zijn tevreden over rookie Piastri

Norris gaf al eerder aan dat hij en zijn nieuwe teamgenoot vergelijkbare rijstijlen hebben, waardoor het team er ook veel baat bij heeft. 'We weten allebei wat we van de auto verwachten en wat we eruit kunnen halen', legt Piastri uit. 'Dat is goed voor het team, want de ingenieurs weten dan ook waar zij het meeste aan moeten sleutelen.'

Ook McLaren-CEO Zak Brown is erg tevreden met de komst van Piastri. 'Ik had niet verwacht dat Oscar (Piastri, red.) al zo snel op het niveau van Lando zou zitten, maar het is een aangename verrassing', stelt de Amerikaan. Tijdens de thuisrace in Melbouren behaalde Piastri zijn eerste punten voor het team, net als zijn teamgenoot. Momenteel staat McLaren op de vijfde plek in het klassement. Bij de volgende race in Bakoe zal McLaren een updatepakket gaan doorvoeren, in de hoop dat de auto langzaamaan competitiever wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws