Alonso: 'De Monza-crash was geen big deal, Silverstone was dat wel' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'De Monza-crash was geen big deal, Silverstone was dat wel'

Alonso: 'De Monza-crash was geen big deal, Silverstone was dat wel'

Fernando Alonso denkt dat het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton lang niet zo dramatisch is als men deed denken na afloop. Omdat de Red Bull-bolide van de Nederlander op het hoofd van Hamilton terecht kwam, werd door Mercedes benadrukt dat het een zeer gevaarlijke situatie betrof in de Italiaanse Grand Prix. De Spanjaard kan zich hier beslist niet in vinden en stelt dat het vooral om een ongelukkige samenloop van omstandigheden ging.

Het Spaanse AS vraagt de tweevoudig wereldkampioen om zijn visie op het incident tussen de Limburger en zijn Britse titelrivaal. 'Het zijn twee kampioenen die altijd tot de limiet gaan. Ik heb het incident bekeken en het is vooral een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden door de bocht en de kerb', stelt Alonso, met blijkbaar in zijn gedachten al dat Verstappen een kampioenschapswaardige coureur is.

Hij analyseert het moment dat de Red Bull van de grond komt: 'Ze raken elkaar en de banden zorgen er uiteindelijk voor dat Verstappen gelanceerd wordt. Dit gebeurde echter op lage snelheid, ze reden ongeveer 40 kilometer per uur en zodoende was het niet enorm gevaarlijk.' Met meer dan zevenhonderd kilo wegende machines is er altijd een zekere mate van gevaar in de sport, maar Alonso zag het bij het incident nabij Milaan in ieder geval niet zo.

Monza vergeleken met Silverstone

'Ik denk niet dat dit een big deal was', geeft Alonso aan. Deze conclusie trekt hij in vergelijking met het incident dat zich voordeed tussen Verstappen en Hamilton in Groot-Brittannië. 'Silverstone was dat mogelijk wel', vindt de Alpine-rijder namelijk. 'Monza was een race-incident. Hamilton probeerde Verstappen te dwingen om de bocht af te snijden, maar Verstappen deed dat niet. Bij het aansnijden van de tweede bocht raakte hij de kerb en was het gedaan.'

'Het is een typische manoeuvre waarin ongeluk een rol speelt. Deze keer zat het hem in het feit dat het contact tussen die twee wiel op wiel was', zag de Asturiër. Hamilton gaf na het incident aan last van zijn nek te hebben, maar verder stapte hij, evenals zijn Red Bull-tegenpool, zelfstandig uit de auto. Het medische team keek toe naar hoe de twee heren uit de auto's klauterden en vond het bijvoorbeeld ook niet nodig om een kijkje te gaan nemen.

Coureurs laten zien hoe het moet

Zonde dat het in die eerste bocht mis ging dus, maar aan het circuit heeft het niet gelegen. Zo zag Alonso eerder die race al voldoende paren die wél heelhuids door de eerste chicane heen kwamen. 'Ze hebben beiden gedaan wat ze moesten doen en helaas leidde dat tot een touché. Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc deden het op een vergelijkbare manier in ronde 1, Lance Stroll en Sergio Pérez ook. Omdat het bij hen niet oog om oog, tand om tand is, is de uitkomst niet hetzelfde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws