Alonso en Verstappen trappen lol: 'Als jij nummer één houdt, neem ik nummer 33 in 2024!' Formule 1
Formule 1

Alonso en Verstappen trappen lol: 'Als jij nummer één houdt, neem ik nummer 33 in 2024!'

Alonso en Verstappen trappen lol: 'Als jij nummer één houdt, neem ik nummer 33 in 2024!'

Fernando Alonso kan aankomend weekend in Australië zijn 33ste overwinning behalen, en dat is volgens Max Verstappen een mooi nummer. De Nederlander reed immers een lange tijd met racenummer 33. De Spanjaard is nog niet zeker of dat dit weekend gaat lukken, maar de hoop is er zeker. De Aston Martin-coureur is hoe dan ook tevreden met de prestaties van de Britse renstal.

Aston Martin overtrof alle doelstellingen tijdens de eerste twee Grands Prix van het seizoen. Ze kon competitie bieden aan de topteams en ze heeft al twee keer een podium behaald. 'We zijn heel erg tevreden met de performance van onze auto', vertelt Alonso tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Australië. Hoe dan ook denkt de Spanjaard dat ze nog even moeten wachten om te kunnen zeggen dat vechten voor overwinningen de standaard gaat worden. 'We moeten wachten en zien wat er gaat gebeuren', denkt de Spanjaard.

'Vanaf Bakoe en dan naar Imola en verder, dan gaan de teams onderdelen aanpassen aan de auto. Misschien verandert dat hoe competitief je je voelt. Dus, laten we kijken. Hopelijk kunnen we onze pace behouden', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. Tot dusver heeft Alonso echter niks om zich zorgen over te maken, aangezien iedereen binnen het team heel verrast is door de performance van de groende bolide. Vooral in Jeddah was dat een aangename verrassing. 'Daardoor zijn we ook zelfverzekerd richting Australië gegaan.'

33ste overwinning van Alonso op Australië?

Inmiddels is er al veel gespeculeerd over de 33ste overwinning van Alonso en wanneer die zege gaat plaatsvinden. Sommigen vermoeden dat dat dit weekend wel eens kan gaan gebeuren. De statistieken wijzen er echter ook op, dusver hebben alle coureurs een zege behaald na 101 podiums in de Formule 1. En na de Grand Prix van Jeddah staat podium nummer 101 op Alonso te wachten.

'Dat wist ik helemaal niet!' lacht de Spanjaard. 'Er is veel gaande op social media nu, mijn 33ste overwinning en 'El Plan' twee jaar geleden. Hopelijk gaat het lukken. Laten we dan voor 34 gaan', gaat Alonso verder. Max Verstappen gaf al aan dat nummer 33 een schitterend nummer is, waarop de Spanjaard grapte: 'Als jij nummer één houdt, dan neem ik nummer 33 in 2024!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws