Sainz ziet Red Bull de concurrentie vermoorden: 'Één team heeft alles perfect gedaan' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet Red Bull de concurrentie vermoorden: 'Één team heeft alles perfect gedaan'

Sainz ziet Red Bull de concurrentie vermoorden: 'Één team heeft alles perfect gedaan'

Carlos Sainz ziet dat Red Bull Racing alles perfect heeft gedaan betreffende de auto en daardoor nu de concurrentie helemaal vermoord. De Oostenrijkse renstal was ongenaakbaar in de eerste twee Grands Prix van 2023, en Ferrari bevond zich daar ver achter. Volgens de Spanjaard doodde Red Bull daarmee de competitie met een auto die overduidelijk superieur is. Het is duidelijk geworden dat Ferrari nog een lange weg te gaan heeft.

Ferrari heeft het dusver niet bepaald makkelijk gehad, en daardoor is de stemming enigszins grimmig bij het intreden van het raceweekend in Australië. De verwachting dat de RB19 weer aan kop van het veld gaat rijden ligt immers al klaar. 'Het is absoluut één van de moeilijkste tijden, ik ga niet liegen', kaart Sainz aan bij de persconferentie voorafgaand aan het weekend op Albert Park Street Circuit. 'Sinds mijn komst in 2021 zitten we in een stijgende lijn. 2021 was al een goede stap in de goede richting, we gingen van de zesde naar de derde plaats, daarna konden we door de verandering in het reglement een enorme stap voorwaarts maken in 2022', gaat de Spanjaard verder.

'Dit jaar hadden we verwacht dat we ons in ieder geval in een vergelijkbare positie zouden bevinden, maar helaas is er een team met de naam Red Bull dat de concurrentie doodde met een auto die duidelijk superieur is aan alle andere', klinkt Sainz teleurgesteld. 'Als je naar Ferrari kijkt, we zitten op het niveau van Mercedes, we zijn niet ver verwijderd van Aston Martin met de pace, maar er is één team dat alles perfect heeft gedaan en dat brengt ons weer in de problemen', stelt de Madrileen. 'Ik denk tenminste dat we weten waar we fout zijn gegaan. De zwakke punten van onze auto zijn ons heel duidelijk, evenals de sterke punten van de Red Bull. Nu werkt het hele team in dezelfde richting om te proberen dit tekort terug te dringen.'

Sainz 'mist auto van 2022': 'Daarmee kon ik races winnen en polepositions behalen'

De Ferrari-coureur is dus duidelijk niet helemaal tevreden met de SF-23. De auto loopt achter op de concurrentie en Sainz is er niet van verzekerd dat hij met het huidige strijdwapen een zege kan boeken. 'In zekere zin mis ik 2022 omdat ik tenminste wist dat ik een auto had die races kon winnen en polepositions kon behalen', legt de 28-jarige uit. 'Dit jaar is het gevoel met de auto wat beter, zeker in de race. Met rijden heb ik geen bijzondere problemen, het is dat ik nog geen goede ronde heb gereden in de kwalificatie', stelt Sainz ook, die nog wel iets positiefs kan zeggen.

'In de race deed ik min of meer waartoe de auto momentaal in staat is, maar dat wil niet veel zeggen tot nu toe', gaat de Spanjaard verder. Sainz hoopt dat de evolutie van de bolide wat dingen gaat verbeteren op het gebied van race pace, want daarin is Ferrari nog behoorlijk gelimiteerd. 'We vreten de banden op, en daardoor kunnen we niet aanvallen om in te halen tijdens de race', vertelt Sainz. 'In de race zitten we dan een beetje vast, we kunnen niet echt improviseren. We weten precies waar onze zwakke punten liggen, dus hopelijk kunnen we verbeteren en geeft het ons wat meer flexibiliteit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws