Alonso 'niet op eigen kracht' titelkandidaat: 'Alleen als Red Bull problemen blijft houden' Formule 1
Formule 1

Alonso 'niet op eigen kracht' titelkandidaat: 'Alleen als Red Bull problemen blijft houden'

Alonso 'niet op eigen kracht' titelkandidaat: 'Alleen als Red Bull problemen blijft houden'

Marc Surer ziet in Fernando Alonso geen reële titelkandidaat. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat de voorsprong die Red Bull Racing heeft met de RB19 momenteel te groot is, maar dat de zwakke plek van de auto nog wel een opening kan zijn voor het team van Aston Martin. De Red Bull-bolide heeft in de eerste twee raceweekenden laten zien dat deze niet de betrouwbaarste auto is en daar kan iemand als Alonso wel van profiteren. Hierin vormt Lance Stroll geen gevaar voor de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso mocht in de eerste twee Grands Prix van 2023 beide keren op het podium staan. De coureur van Aston Martin kwam tweemaal als derde over de streep en hij lijkt momenteel de enige uitdager te zijn van Max Verstappen en Sergio Pérez. Het is echter nog maar de vraag of de Spanjaard ook echt voor de titel kan gaan. 'Dat kan alleen als andere coureurs uitvallen, want op eigen kracht gaat het niet lukken', zegt Surer bij Formel1.de. 'Als Red Bull problemen blijft houden met de betrouwbaarheid dan krijgt hij zeker een kans.'

Toch lijkt Red Bull naast de betrouwbaarheid geen zwakke plekken te hebben. De voorsprong op de rest van de teams lijkt tijdens de races rond de seconde per ronde te liggen. Aston Martin moet daarom ook stevig doorontwikkelen wil het team Red Bull bijhouden. 'Een reële kans is er niet voor Alonso, behalve als Aston Martin de auto beter kan doorontwikkelen dan Red Bull. Het is een voordeel dat Aston Martin vorig jaar zo laag geklasseerd stond. Dat kan in het verloop van het jaar zijn vruchten afwerpen', doelt Surer op de tijd in de windtunnel.

Surer: 'Stroll is beter dan mensen denken'

Stroll heeft ondanks een eerder fietsongeluk knap punten gescoord in de eerste race van het seizoen. Als het er op aan zal komen, is de Canadees geen titelkandidaat. 'Stroll is echter beter dan de meeste mensen denken. Iedereen ziet hem maar als de zoon van de eigenaar en dat dit de reden is dat hij in de Formule 1 rijdt, maar dat is niet zo, want hij is echt goed. Hij is alleen niet consistent genoeg. Hij kan het dus wel, maar niet ieder weekend. Hij vormt dan ook geen gevaar voor Alonso', aldus Surer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws