Focus is het sleutelwoord bij Alonso: 'Denk voortdurend na over manieren om sneller te worden' Formule 1
Formule 1

Focus is het sleutelwoord bij Alonso: 'Denk voortdurend na over manieren om sneller te worden'

Focus is het sleutelwoord bij Alonso: 'Denk voortdurend na over manieren om sneller te worden'

Fernando Alonso wil er nog altijd alles aan doen om zich te verbeteren. De coureur van Aston Martin grijpt dan ook alle manieren aan om beter te worden als coureur, aangezien deze focus van cruciaal belang is als hij weer op de hoogste trede van het podium wil staan. Na vorig jaar vierde te zijn geëindigd in het kampioenschap, hoopt de man uit Oviedo nu dus op meer.

Voor Alonso was het 2023 een prima jaar. Aan het begin van het seizoen kon de tweevoudig wereldkampioen meermaals strijden voor een plek op het podium en het lukte hem om acht keer op het podium te staan. Gedurende het seizoen verloor Aston Martin echter, relatief aan de concurrentie, wat performance, waardoor het lastiger werd voor de Spanjaard om voor de hoge klasseringen mee te doen. Hierdoor moest Aston Martin uiteindelijk ook genoegen nemen met de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

Ondanks dat Alonso inmiddels al 42 is, wil hij aankomend seizoen nog wel beter presteren. De coureur doet er ook alles aan om zijn niveau op te krikken. 'Ik denk voortdurend na over manieren om sneller te worden achter het stuur en een betere coureur te zijn', zegt Alonso in een video van Aston Martin. 'Je bekijkt ook wel eens enkele races terug, en misschien zie je verschillende lijnen en verschillende strategieën voor alle teams. Vanuit het oogpunt van de coureur is de nieuwsgierigheid om beter te worden er altijd.'

Alonso: 'Focus is het sleutelwoord'

De coureur van Aston Martin vindt het belangrijk om zichzelf te blijven verbeteren. Achter Red Bull Racing zitten de teams heel dicht bij elkaar en dat werkt motiverend. 'Om te winnen in de Formule 1 moet je extreem gefocust zijn. Om een verschil te maken, moet je die extra toewijding, die extra vastberadenheid geven. Focus is zeker een sleutelwoord als we willen slagen in de Formule 1', aldus Alonso, die na zijn eerste seizoen wordt bewierookt vanwege zijn inzet voor het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws