Alonso hoopt op F1-zege met Alpine: 'Hopelijk zitten we er komende jaren beter bij' Formule 1
Formule 1

Alonso hoopt op F1-zege met Alpine: 'Hopelijk zitten we er komende jaren beter bij'

Alonso hoopt op F1-zege met Alpine: 'Hopelijk zitten we er komende jaren beter bij'

Fernando Alonso maakte dit seizoen zijn comback in de Formule 1 en heeft er voorlopig nog geen genoeg van. De inmiddels 40-jarige Spanjaard hoopt in de toekomst nog op een overwinning met zijn renstal Alpine. Mocht dit niet lukken, betekent dit niet dat zijn terugkeer geen succes was, zo benadrukt de tweevoudig wereldkampioen tegenover Formel1.de.

'Mijn plan is om nog enkele jaren door te gaan. Hopelijk zitten we er in de toekomst beter bij dan nu. Misschien kunnen we in 2024 of 2025 wel meestrijden om de titel', zo uit Alonso zijn hoop. Deze twee jaartallen komen niet uit de lucht vallen. Onlangs presenteerde Alpine-baas Laurent Rossi een plan van 100 races om zijn renstal weer terug aan de top te krijgen.

'Er zijn garanties dat je in de toekomst weer mee kunt strijden om overwinningen. Hopelijk kunnen we volgend jaar al verder voorin meestrijden.' Dankzij de grote regelwijzigingen voor 2022 kunnen de krachtsverhoudingen er zomaar anders uit komen te zien. Alonso hoopt dat zijn team hiervan kan profiteren. 'We hopen de grote verassing te kunnen zijn.'

'Ik ben trots op mijn carrière'

Onafhankelijk van wat de toekomst nog gaat brengen, is Alonso tevreden met zijn carrière. 'Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Als ik de Formule 1 moet verlaten zonder overwinning na mijn comeback, ben ik desondanks erg trots op mijn prestaties.' De Spanjaard pakte in 2005 en in 2006 de wereldtitel in de Formule 1: een unieke prestatie, die niet vergeten zal worden. 'Ik kan hier erg trots op zijn, ook als ik de kans niet meer krijg om het nog eens te doen. Het is een privilege om te mogen strijden voor de titel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws