Alonso is kritisch op onbetrouwbare Alpine: 'Dat is echt onaanvaardbaar voor mijn auto' Formule 1
Formule 1

Alonso is kritisch op onbetrouwbare Alpine: 'Dat is echt onaanvaardbaar voor mijn auto'

Alonso is kritisch op onbetrouwbare Alpine: 'Dat is echt onaanvaardbaar voor mijn auto'

Fernando Alonso heeft zich uitgelaten over de 'onaanvaardbare' onbetrouwbaarheid van de A522. Motorische problemen zorgden bij zowel de Spanjaard, als bij zijn teamgenoot Esteban Ocon voor een vroegtijdig einde van de race in Singapore. Logisch dat de coureur gefrustreerd is, want dat is niet de eerste keer dit jaar. Ook een race eerder in Monza viel Alonso bijvoorbeeld uit met technische problemen.

De onbetrouwbaarheid van de auto heeft het team volgens Alonso veel punten gekost. 'Ik denk dat het ongeveer vijftig verloren punten zijn, dus nu zijn er nog eens acht bijgekomen', vertelt de 41-jarige coureur na de race in Singapore, geciteerd door de Britse tak van Motorsport.com. 'Dus het is min 58 punten of min zestig in een jaar, wat echt onaanvaardbaar is voor mijn auto.'

'Als je me zestig punten hoger in het klassement plaatst, en je trekt zo'n tien punten bij de anderen af, omdat je daar ook punten van zou nemen, zal mijn kampioenschap er veel beter uitzien en zelfs dicht bij Mercedes', vertelt Alonso stellig. 'Dus het is waarschijnlijk nauwkeuriger om te rekenen in de prestatie die we dit jaar neerzetten, waar ik erg trots op ben', vervolgt de coureur. 'Zelfs in Singapore, waar we nog vochten voor de top vijf of top zes.

'Dat zijn weer meer punten die we verliezen'

Toch is Alonso realistisch. 'Het klassement vertaalt zich niet in prestaties', zo vertelt hij. Er zou een verklaring kunnen zijn voor de onbetrouwbare motor van Alonso, namelijk dat zijn rivalen hun motor wisselden in België en Italië en Alonso dat niet deed. Echter is dat volgens de coureur zelf niet de oorzaak. 'Ik denk dat de kilometerstand van de motor in orde is. Ik denk zelfs dat Esteban een probleem had en een nieuwere motor heeft. Dus ik denk niet dat dit daar aan ligt.'

Het verlies aan punten is volgens Alonso nog niet voorbij. 'Ik zal de komende races zeker een nieuwe motor moeten plaatsen. We zullen zien wanneer. Dus ja, dat zijn meer punten die we zullen verliezen', eindigt de coureur. Momenteel staat Alpine vijfde in het kampioenschap, omdat McLaren in Singapore wel wist te maximaliseren. Die strijd zal waarschijnlijk pas in de laatste race beslist worden.

A

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws