Alpine ziet Red Bull als voorbeeld: 'Bijna elke F1-coureur kan daar winnen' Formule 1
Formule 1

Alpine ziet Red Bull als voorbeeld: 'Bijna elke F1-coureur kan daar winnen'

Alpine ziet Red Bull als voorbeeld: 'Bijna elke F1-coureur kan daar winnen'

Alpine wijkt niet af van de doelstelling om binnen honderd Grands Prix een topteam te zijn, zo vertelt CEO Laurent Rossi. Het Franse team kende enkele tegenslagen op de rijdersmarkt met het vertrek van zowel Fernando Alonso als Oscar Piastri, maar dat is volgens de topman van Alpine geen reden om een andere aanpak te hanteren op weg naar de top van de Formule 1. Red Bull Racing is volgens Rossi dan ook een goed voorbeeld.

'Het is niet ontspoord en tot het eind van dit seizoen blijven we op koers met Fernando, dat gaat prima', vertelt Rossi tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com over de doelstelling. Hij denkt dat het doel, dat vorig jaar is gesteld, nog steeds haalbaar is. 'Normaal gesproken zouden we een dergelijke hobbel op de weg prima kunnen absorberen. Het belangrijkste is op dit moment een goede auto.'

Want, zegt Rossi: 'Als je Max Verstappen in een auto zet waar je achttiende of negentiende mee kunt worden, dan vraag ik me af of hij er nog drie posities extra uit weet te persen. Aan de andere kant kan bijna elke coureur met deze Red Bull een podium of een overwinning pakken. Het belangrijkste is dat de auto functioneert en wat dat betreft zijn we goed bezig', aldus de Fransman.

Alpine-CEO wil verbetering blijven zien

Alpine staat nu vierde in het kampioenschap en de renstal blijft hard werken om voor McLaren te blijven. Een vloerupdate in Singapore moet die doelstelling kracht bijzetten. 'We voeren de juiste veranderingen door, het team concentreert zich daarop en het plan is duidelijk. We zijn ons aan het versterken. Dat is altijd belangrijk naast het feit dat de auto moet functioneren', zegt Rossi.

'Een coureur pakt twee of drie tienden, dat kan in de races heel belangrijk zijn, maar het gat tussen het derde en vierde team is veel groter dan wat een coureur op dit moment kan brengen', gaat de CEO van Alpine verder. De auto moet verbeterd blijven worden, vindt hij. 'Het goede nieuws is dat we een goed concept hebben waarmee we ons constant kunnen blijven verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws