Alonso over porpoising: 'Ik voelde er in Baku niet veel van' Formule 1
Formule 1

Alonso over porpoising: 'Ik voelde er in Baku niet veel van'

Alonso over porpoising: 'Ik voelde er in Baku niet veel van'

Fernando Alonso heeft aangegeven dat hij in Baku weinig last had van het stuiteren. Het befaamde porpoising is de afgelopen dagen het meest herhaalde woord geworden in de wereld van de Formule 1. Zeker na de beelden in Baku, waar de coureurs klaagden over de gevolgen van het vele stuiteren van de auto.

De laatste dagen is het onderwerp veel in het nieuws door de pijn die de coureurs de afgelopen races hebben geleden, vooral in de rug. Zeker in het Mercedes-team, waar ze het probleem zo snel mogelijk proberen op te lossen. Zo werd Lewis Hamilton aan het einde van de race met veel pijn gezien.

Regels veranderen wordt moeilijk

Volgens Alonso wordt het lastig om de regels te veranderen: 'Het zal op elk circuit anders zijn, bijvoorbeeld in Jeddah was het erg soepel, ook in Australië, en daar zei niemand iets. Het zal heel moeilijk zijn voor alle teams om in te stemmen met verandering', analyseert Alonso tegenover Marca.

Alpine heeft weinig last van porpoising

Alpine lijkt echter het team te zijn samen met Red Bull Racing dat er het minste last van heeft. 'In Baku voelde ik er niet veel van, en we hebben ons meer gericht op het beheersen van de degradatie van de banden, vooral de achterste', geeft de tweevoudig wereldkampioen toe.

Een boodschap die optimisme oproept met het oog op het circuit van Gilles Villeneuve. De hoge snelheid op de rechte stukken zou het Franse team in de volgende race ten goede kunnen komen. Alonso is ondertussen blij met de belangrijke punten die in de laatste race zijn gescoord: 'Het was een goed resultaat voor ons om als zevende te eindigen in Baku', geeft hij toe. 'Ik denk dat we het meeste uit onze auto hebben gehaald en geprofiteerd hebben van de kansen die andere teams ons hebben gegeven', voegde de Spanjaard eraan toe bij zijn aankomst in Canada.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws