Herbert over Gasly: 'Hij moet Red Bull verlaten' Formule 1
Formule 1

Herbert over Gasly: 'Hij moet Red Bull verlaten'

Herbert over Gasly: 'Hij moet Red Bull verlaten'

Voormalig F1-coureur en analist, Johnny Herbert, zegt dat Pierre Gasly moet nadenken over het vinden van een andere kans in de Formule 1 door het Red Bull-kamp te verlaten. De Franse coureur, die tot eind 2023 onder contract staat bij Red Bull, zit bij AlphaTauri sinds hij in 2019 werd gedegradeerd uit het team van Red Bull Racing. Gasly heeft de snelheid en het vertrouwen gevonden om een van de sterren van het middenveld te worden, maar de Franse coureur heeft duidelijk gemaakt dat het zijn doel is om een weg terug te vinden naar het seniorenteam van Red Bull.

Nu Red Bull onlangs Sergio Perez een nieuw tweejarig contract heeft gegeven tot eind 2024, is de deur bij het team van Red Bull voor Gasly gesloten. Gasly lijkt daardoor vast te zitten bij AlphaTauri en Herbert denkt dat het tijd voor hem is om een gokje te wagen en een weg te vinden naar een team buiten Red Bull om. 'Ik denk dat hij moet doen wat Daniel Ricciardo deed. Breken met Red Bull," zegt Herbert op de F1 Nation podcast, verwijzend naar toen de voormalige Red Bull-coureur het team verliet om bij Renault te komen voor 2019.

'Op dit moment zijn de opties een beetje minder geworden. Het ding dat hij moet proberen te doen is, wanneer de kans zich voordoet, hij moet die mogelijkheid hebben voor AlphaTauri, Red Bull, wat dan ook, om te zeggen 'oké, als er een kans is, staan we toe dat je gaat', want ik denk dat dat zo belangrijk is voor hem als een coureur.'

Aston Martin een optie voor Gasly

Een mogelijkheid zou Aston Martin kunnen zijn, gezien de onzekerheid over de toekomst van Sebastian Vettel, aangezien het contract van de viervoudig oud-wereldkampioen na afloop van het seizoen 2022 afloopt. Herbert suggereerde ook dat het tijd wordt voor teameigenaar Lawrence Stroll om zijn zoon Lance van zijn zitje te verdrijven en dat Gasly toenadering moet zoeken tot het Engelse team.

'Ik denk dat hij daar al moet zijn, ik denk dat hij al navraag moet doen om te zeggen 'ja, ik ben er klaar voor, ik ben bereid om aan boord te komen', zegt Herbert. 'Ik denk dat coureurs soms harde beslissingen moeten nemen, als je het zo wilt noemen. Maar vanuit een carrièreperspectief zou het het juiste voor hem zijn om te doen.' Gasly eindigde de Grand Prix van Azerbeidzjan als vijfde, na een pittige race tegen Vettel en Mercedes-coureur Lewis Hamilton, en Herbert was vol lof over zijn bekwaamheid achter het stuur.

'Pierre heeft een heel, heel goed vermogen om de auto te kunnen plaatsen. Hij lijkt de druk te absorberen die op hem wordt uitgeoefend wanneer hij van achteren wordt gepusht', zegt de analist. 'Maar als hij dan probeert te pushen om in te halen, heeft hij ook het vermogen om de auto te plaatsen. Hij is een zeer veelzijdige coureur. Ik denk dat dat iets is wat we de laatste races zijn kwijtgeraakt, maar het was geweldig om dat terug te zien', zo sluit Herbert af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws