Alonso staat als het aan hem ligt ook in Oostenrijk weer op het podium: 'De kansen liggen er' Formule 1
Formule 1

Alonso staat als het aan hem ligt ook in Oostenrijk weer op het podium: 'De kansen liggen er'

Alonso staat als het aan hem ligt ook in Oostenrijk weer op het podium: 'De kansen liggen er'

Aston Martin heeft haar pijlen gericht op het terugpakken van de tweede plek in het klassement. Coureurs Lance Stroll en Fernando Alonso zullen dus in Oostenrijk hun best moeten doen om zoveel mogelijk punten te behalen voor het team. De laatstgenoemde is er daarnaast ook gebrand op om nogmaals op het podium plaats te nemen. 'Op dit circuit liggen er veel kansen voor inhaalacties', stelt de Spanjaard in de race preview op de officiële website van Aston Martin. 'Er liggen hier zeker kansen.'

Aston Martin stond langere tijd steevast op de tweede plek in het klassement. Door een aanzienlijk goede start van het seizoen van tweevoudige wereldkampioen Alonso sprokkelde het team in een mum van tijd een belangrijk aantal punten bij elkaar. Toch heeft directe concurrent Mercedes de draad weer opgepakt en is het Lewis Hamilton en George Russell gelukt om tijdens de laatste paar races hun team boven die van Stroll en Alonso te tillen in het klassement.

Alonso: 'Je wil vooral geen schade opdoen op het circuit'

Volgens Alonso liggen er echter genoeg kansen in de Red Bull Ring in Oostenrijk om die tweede plek weer terug te pakken. 'Het circuit is snel en kort en er kan hier zeker goed geracet worden, waarbij er ook veel inhaalacties zijn', stelt de Spaanse coureur. 'Je moet wel oppassen voor bepaalde run-off areas en de kerbstones zijn ook gevaarlijk voor de auto, daar wil je echt geen schade aan opdoen.' Zolang er een foutloze race gereden wordt, liggen er dus zeker kansen volgens Alonso. 'We moeten zoveel mogelijk punten meenemen naar huis, dat is het doel. De upgrades lijken te werken dus dat moeten we optimaliseren in Oostenrijk.'

Ook teamgenoot Stroll kijkt uit naar het raceweekend op de Red Bull Ring. 'Er komen vier heel verschillende circuits aan, dus dat is altijd erg spannend. De Red Bull Ring is al erg uitdagend, waarbij de eerste helft al drie DRS-zones heeft, en de tweede helft vooral uit snelle bochten bestaat. Maar dat maakt het wel een leuk circuit', vertelt de Canadees. 'Het is wel lastig, want door de sprintrace hebben we een stuk minder tijd om de set-up van de auto goed te krijgen, maar alsnog zullen we onze focus leggen op prestaties en dat betekent vooral punten binnenhalen', aldus Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws