Sprintweekend komt niet gelegen voor Alonso: 'Hebben wat meer tijd nodig om updates volledig te begrijpen' Formule 1
Formule 1

Sprintweekend komt niet gelegen voor Alonso: 'Hebben wat meer tijd nodig om updates volledig te begrijpen'

Sprintweekend komt niet gelegen voor Alonso: 'Hebben wat meer tijd nodig om updates volledig te begrijpen'

Aston Martin introduceerde in Canada een aantal upgrades voor de AMR23. De nieuwe onderdelen leken prima te werken op het Circuit Gilles Villeneuve, maar volgens Fernando Alonso heeft Aston Martin meer tijd nodig om de werking van de updates volledig te begrijpen. En die tijd zal het team in Oostenrijk nauwelijks krijgen, aangezien het tweede sprintweekend op het programma staat. Desondanks denkt de tweevoudig wereldkampioen dat Aston Martin goed kan presteren op de Red Bull Ring.

Alonso en Lance Stroll kregen in Montreal een flink aantal updates op hun bolides. De 41-jarige Spanjaard wist zijn AMR23 op zondag naar een keurige tweede plaats te sturen achter racewinnaar Max Verstappen. De nieuwe onderdelen lijken dus te werken, zo zou je denken, maar Alonso stelt dat Aston Martin nog wat meer tijd nodig heeft om de updates volledig te begrijpen.

Komend weekend staat echter het tweede sprintweekend van het seizoen op het programma en dat komt niet echt gelegen voor de Britse renstal. 'Ik denk dat het sprintweekend niet ideaal voor ons zal zijn', zegt Alonso tegen Motorsport.com. 'We hebben misschien nog wat meer tijd nodig met onze geüpgradede auto in de vrije trainingen. We moeten het pakket nog wat beter begrijpen en optimaliseren en in Oostenrijk hebben we, vanwege de sprintrace, slechts één vrije training om dat voor elkaar te krijgen', zo weet Alonso.

Alonso wel met vertrouwen richting Spielberg

Hoewel Aston Martin nog geen goed beeld heeft van de werking van de updates, verwacht Alonso wel dat de AMR23 goed voor de dag kan komen op de Red Bull Ring. 'Het circuit zal goed zijn voor ons en misschien ook wel beter voor het pakket, dus misschien hebben we in Oostenrijk wat meer snelheid', aldus Alonso die in Spielberg voor de zevende keer in 2023 het podium hoopt te bestijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws