Alonso steunt Verstappen in kritiek op gridstraffen voor motorwissels Formule 1
Formule 1

Alonso steunt Verstappen in kritiek op gridstraffen voor motorwissels

Alonso steunt Verstappen in kritiek op gridstraffen voor motorwissels

Fernando Alonso is het eens met de recente kritiek van Max Verstappen op de motorgridstraffen. De Nederlander stelde dat een straf van vijf plekken voor de wissel van een interne verbrandingsmotor niet voldoende is, gezien de Mercedessen zo'n achterstand met gemak kunnen neutraliseren. Ook Alonso denkt er zo over.

'Als een coureur een bepaalde hoeveelheid motoren ingezet heeft over een jaar, dan moet diegene naar de achterkant van de grid gestuurd worden', zo opent de Spanjaard in gesprek met AS. De introductie van een nieuwe interne verbrandingsmotor zou voor de tweevoudig wereldkampioen dus gelijk moeten staan aan een strenge gridstraf.

De kritiek van Alonso komt niet uit de lucht vallen. Ook de man die in Qatar voor het eerst sinds 2014 weer op het podium eindigde, zag Lewis Hamilton domineren in Brazilië. De prestatie van Mercedes in Interlagos bood Verstappen voldoende bewijs: 'In theorie kunnen ze elke race een nieuwe interne verbrandingsmotor steken, vijf plekken gridstraf incasseren en van het motorische voordeel gebruik maken.'

Hamilton klaar met motorwissels

Of de kritiek van de twee Formule 1-coureurs een effect gaat hebben op de huidige reglementen valt te betwisten. Ook zijn Mercedes-coureurs Hamilton en Valtteri Bottas voor 2021 klaar met het wisselen van motoronderdelen. Hamilton overschreed tweemaal de toegestane hoeveelheid interne verbrandingsmotoren, bij zijn Finse collega gebeurde dit drie keer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws