Verstappen kritisch over gridstraf-reglementen na vele motorwissels Mercedes Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kritisch over gridstraf-reglementen na vele motorwissels Mercedes

Verstappen kritisch over gridstraf-reglementen na vele motorwissels Mercedes

Max Verstappen vindt dat de gridstraffen rondom motorwissels opnieuw bekeken moeten worden. Zoals het er momenteel aan toe gaat, kan Mercedes gridstraffen incasseren voor het steken van een nieuwe motor, en die vijf plekken in dezelfde race met gemak goedmaken. Dat komt volgens de Red Bull Racing-coureur vooral omdat de straf voor de wissel van een onderdeel relatief laag ligt. Hij wil dan ook dat daar naar gekeken wordt.

'De eerste keer dat je over de grens van drie motoren gaat, moet je tien plekken terug. Daarna ga je slechts vijf plekken achteruit. Dat vind ik een beetje onlogisch', stelt Verstappen bij Motorsport.com. De reglementen stellen inderdaad dat de eerste keer dat een F1-team nieuwe elementen introduceert, dit een gridstraf van tien plaatsen per onderdeel met zich meebrengt. Daarna wordt voor elke extra overtreding een straf van vijf plaatsen per nieuw onderdeel gehandhaafd.

Mocht Mercedes dus nogmaals een nieuwe interne verbrandingsmotor introduceren dan komt dat ze op een gridstraf van slechts vijf plaatsen te staan. Verstappen zag hoe Hamilton die gridstraf met gemak wegwerkte op het circuit in Brazilië. 'Dan is zo'n penalty dus niet echt zwaar te noemen', beargumenteert hij. De huidige gang van zaken wat betreft gridstraffen vindt hij dan ook niet helemaal eerlijk.

Verstappen en Honda kiezen niet voor extra motor

Een tegenaanval van Verstappen en Honda had kunnen komen in de vorm van een eigen motorwissel. Hoewel Verstappen zegt dat het wel kan, heeft het team al besloten om daar niet voor te gaan: 'We hebben er genoeg onderdelen voor, maar het is niet nodig. Dan zal ik het natuurlijk niet doen.' De huidige motorenpool van Verstappen biedt hem genoeg houvast om het 2021-seizoen uit te rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws