Wolff verwacht in Saoedi-Arabië te moeten jagen op Red Bull Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht in Saoedi-Arabië te moeten jagen op Red Bull

Wolff verwacht in Saoedi-Arabië te moeten jagen op Red Bull

Toto Wolff kijkt uit naar de eerstvolgende Formule 1-race van 2021. In Saoedi-Arabië zet Lewis Hamilton de strijd tegen Max Verstappen door, en de recente prestaties van de Mercedes W12 vindt de teambaas bemoedigend. Daarom kijkt hij uit naar het slot van het jaar, waarin twee titels voor het oprapen liggen. Ook stelt hij aankomend weekend weer te verwachten op Red Bull Racing te moeten jagen.

'We hebben nog twee races te gaan waarin twee kampioenschappen beslist moeten worden. Wij vinden het fantastisch dat we nog steeds in deze gevechten verwikkeld zijn. Het is een privilege en het toont ons doorzettingsvermogen, als je kijkt naar hoe we er vroeg in de zomer voor stonden', zo opent de Oostenrijker in een persbericht van Mercedes voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Jeddah.

Mercedes is in vorm en dat was tijdens de meest recente race op Losail International Circuit duidelijk te merken. Wolff gaat nog even in op dat weekend: 'Vorige wedstrijd hebben we een foutloze race van Hamilton in Qatar gezien, waarin hij de wedstrijd van de start tot aan de finish dicteerde. Daarnaast kende Bottas een sterke herstelrace, waarna hij door een klapband uitviel.'

'De afgelopen weken heeft de bolide uitstekend gepresteerd. De auto is momenteel vermoedelijk sterker dan dat deze tot op heden geweest is dit seizoen. De coureurs kunnen de limieten opzoeken. Dit biedt hoop voor de laatste races', stelt hij tevreden. Met name de rechte lijnsnelheid van de machine van Mercedes ligt erg hoog en dat zou tijdens de twee laatste wedstrijden van 2021 goed uit kunnen komen.

Wolff over Jeddah Street Circuit

De eerstvolgende mogelijkheid om nuttig gebruik te maken van dat snelheidsvoordeel doet zich in Saoedi-Arabië al voor. Wolff: 'Jeddah is een totaal nieuwe uitdaging, een nieuw circuit dat we onder de knie moeten krijgen en er is dan ook veel werk verricht achter de schermen. We willen op vrijdag al sterk beginnen, want het wordt belangrijk om in die eerste sessies zo veel mogelijk informatie te verzamelen.'

'Het is een snel stratencircuit met rechte stukken en hoge snelheidsbochten. Het risico ligt er dus hoog, maar de beloning dus ook, als alles goed gaat. Wij zijn gemotiveerder dan ooit en verwachten te moeten jagen, dus we kijken uit naar de eerste Grand Prix in Saoedi-Arabië', concludeert hij. Indirect geeft hij dus aan dat hij verwacht niet voor Red Bull te staan in het aankomende weekend, een underdog-rol die hij zijn eigen renstal heel het jaar al toeschrijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws