Alonso's leeftijd geen probleem bij Aston Martin: 'We moeten onze mentaliteit veranderen' Formule 1
Formule 1

Alonso's leeftijd geen probleem bij Aston Martin: 'We moeten onze mentaliteit veranderen'

Alonso's leeftijd geen probleem bij Aston Martin: 'We moeten onze mentaliteit veranderen'

Teambaas van Aston Martin, Mike Krack, heeft zijn dankbaarheid uitgesproken voor het feit dat Alpine er vorig jaar niet in slaagde om Fernando Alonso bij zich te houden, vanwege zorgen over zijn leeftijd. Alonso, die in 2021 terugkeerde naar de Formule 1 na een tweejarige afwezigheid, koos uiteindelijk voor Aston Martin, waar hij nu schittert in dit seizoen. Krack benadrukt dat leeftijd geen belemmering is voor de prestaties van de Spaanse coureur.

Alonso, die eerder twee wereldtitels won met het team dat nu bekendstaat als Alpine, keerde in 2021 terug naar de sport. Hoewel hij tijdens zijn tweede seizoen na zijn comeback zijn klasse bleef tonen, had Alpine twijfels bij de contractonderhandelingen. Er gingen geruchten dat ze slechts een contract van één jaar wilden aanbieden, vanwege zorgen over zijn leeftijd. Deze onzekerheid leidde ertoe dat Alonso de overstap maakte naar Aston Martin, waar hij blij is met de toewijding en de ambitie van het team.

Alonso's leeftijd geen onderwerp van discussie

Krack heeft er alle vertrouwen in dat Alonso, ondanks zijn leeftijd van 42 jaar, op topniveau zal blijven presteren. ‘Ik denk dat hij, met de juiste discipline en motivatie, zonder problemen zal presteren. Kijk bijvoorbeeld naar Valentino Rossi, of kijk naar tennisspelers zoals Roger Federer, hij had een zeer lange carrière’, vertelt de teambaas tegen Motorsport.com. Hij voegt eraan toe: ‘Dus ik denk dat we misschien ook een beetje onze mentaliteit moeten veranderen. Ik heb gewerkt met coureurs die nog geen dertig jaar oud waren en zeiden: Ik heb alles bereikt, terwijl ze eigenlijk niet veel hebben bereikt. En dan heb je een voorbeeld zoals hij, met een geweldige mentaliteit en enorme vastberadenheid.'

Krack benadrukt dat leeftijd geen onderwerp van discussie is binnen het team. ‘Intern hebben we het er niet eens over. Dat zijn jullie. We hebben twee coureurs die zeer gefocust zijn en we denken er eigenlijk niet over na’, legt Krack uit. Krack gelooft ook dat het ‘gebrek aan professionaliteit’ dat Alonso aan Alpine toeschreef, het voor Aston Martin gemakkelijker maakte om Alonso veilig te stellen voor hun team. ‘Ik denk dat het voor ons geluk was dat Alpine er zo’n verhaal van heeft gemaakt, nietwaar? Dat heeft het voor ons makkelijker gemaakt’, aldus de Aston Martin-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws