McLaren stopt vertrouwen in Piastri: 'Hopelijk kunnen we dat ooit samen bereiken' Formule 1
Formule 1

McLaren stopt vertrouwen in Piastri: 'Hopelijk kunnen we dat ooit samen bereiken'

McLaren stopt vertrouwen in Piastri: 'Hopelijk kunnen we dat ooit samen bereiken'

Oscar Piastri, een naam die steeds luider klinkt in de Formule 1-wereld, lijkt onverstoord door de hoge verwachtingen die McLaren CEO Zak Brown in hem heeft gesteld. Brown heeft herhaaldelijk zijn geloof in de jonge Australische coureur uitgesproken, waardoor de druk op Piastri alleen maar lijkt te toenemen. Toch blijft de 22-jarige nuchter en gefocust.

In de wereld van de Formule 1 is de druk om te presteren enorm, vooral wanneer de CEO van je team publiekelijk verkondigt dat je ooit een wereldkampioen zult worden. Piastri lijkt er echter niet door overweldigd te raken. Hij erkent het vertrouwen dat Brown en het hele McLaren-team in hem hebben, maar hij is vastbesloten om zijn eigen normen en verwachtingen te handhaven. In een interview met Speedcafe zegt hij: 'Uiteraard wil ik dat ook bereiken, waarschijnlijk nog meer dan Zak. Maar dat soort complimenten lijken op wat ik in mijn juniorcategorieën ook kreeg, waar ik altijd heb geprobeerd hogere standaarden voor mezelf te stellen. Met de standaarden die ik voor mezelf stel, komt de meeste druk, en dat maakt het omgaan met externe druk een beetje makkelijker.'

Piastri vol vertrouwen

Piastri's overtuiging en vastberadenheid zijn kenmerkend voor zijn persoonlijkheid. Hij weet dat de weg naar het behalen van een Formule 1-kampioenschap vol uitdagingen zal zijn, maar hij is bereid om die uitdagingen aan te gaan. ‘Het is fijn om dat vertrouwen te hebben en die woorden van Zak te horen, en hopelijk kunnen we dat ooit samen bereiken’, vertelt de jonge Australiër.

Teamchef Andrea Stella heeft ook zijn geloof in Piastri uitgesproken en benadrukt dat de jonge coureur bepaalde kwaliteiten bezit die hem onderscheiden van de rest. ‘Allereerst zie je de snelheid. Dan moeten ze het verstand hebben, de capaciteit, het vermogen om hun talent te gebruiken, en dat doet Oscar op een interessante manier. Hij houdt zijn hoofd koel en laat zich niet storen. Hij heeft een uitstekende leerhouding, omdat hij zichzelf niet laat afleiden. Het zijn deze drie elementen die deel uitmaken van het racevakmanschap, dat wereldkampioenschapsmateriaal, dat we zien in Oscar’, legt Stella uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws