Alonso in gevecht voor derde plek WK: 'We gaan zeker meer mandekking toepassen’ Formule 1
Formule 1

Alonso in gevecht voor derde plek WK: 'We gaan zeker meer mandekking toepassen’

Alonso in gevecht voor derde plek WK: 'We gaan zeker meer mandekking toepassen’

Fernando Alonso en Lewis Hamilton zijn in strijd voor de derde plek van het wereldkampioenschap. Alonso maakt duidelijk dat hij vanaf nu de Brit nauwlettend in de gaten zal houden. Deze Spaanse Aston Martin-coureur en de Britse zevenvoudig wereldkampioen hebben een hoofdrol gespeeld in veel opwindende gevechten dit seizoen. Ze zijn vastberaden om deze rivaliteit voort te zetten om de derde plaats in het wereldkampioenschap te machtigen.

Alonso verliet Monza met slechts zes punten voorsprong op Hamilton in de strijd om de derde plek in het wereldkampioenschap, die een uitnodiging voor het FIA-gala garandeert. Beide coureurs willen graag voor de ander eindigen. Om deze reden heeft Alonso al aangegeven dat hij van plan is om een soort mandekking toe te passen om Hamilton onder controle te houden.

‘We gaan in de resterende acht races een stempel op Hamilton drukken’, verklaarde Alonso in een interview in El Larguero. ‘We hadden hem al in het oog in Monza, hij stond vlak voor ons bij de start, en we wilden dicht bij hem blijven. Uiteindelijk wist hij aan ons te ontsnappen in de laatste vier of vijf ronden en pakte hij enkele punten van ons, maar we gaan zeker meer mandekking toepassen’, aldus de Spanjaard.

Alonso kijkt uit naar Singapore

Alonso kijkt met name uit naar de Grand Prix van Singapore, aangezien dit een van de weinige circuits is waar de coureur iets bijzonders kan bereiken. De Spanjaard gelooft dat ze misschien een kans hebben om terug te vechten voor een podiumplaats na een uitdagend weekend in Monza, waar ze duidelijk te lijden hadden. ‘We hadden Monza al met een negatief oog gemarkeerd op de kalender, en uiteindelijk is dat bevestigd. Wat betreft Singapore, verwachten we geen positieve kruisjes, maar we hebben wel meer hoop om het goed te doen. Ik kijk uit naar Singapore’, vertelt Alonso. ‘Het is een stratencircuit waar je risico's kunt nemen, en ik ben er altijd goed in geweest. Van de resterende races zal ik dat extra beetje risico nemen. Ik ken mezelf, en ik weet dat ik dat eerder in Singapore zal doen dan op andere plaatsen’, voegt hij hieraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws