AlphaTauri bevestigt eerste coureur voor 2023, Gasly ook volgend jaar actief Formule 1
Formule 1

AlphaTauri bevestigt eerste coureur voor 2023, Gasly ook volgend jaar actief

AlphaTauri bevestigt eerste coureur voor 2023, Gasly ook volgend jaar actief

AlphaTauri heeft definitief een verlengd verblijf van Pierre Gasly aangekondigd. In Montreal werd al gemeld dat hij bij de Italiaanse renstal zou blijven, maar inmiddels heeft het team officieel naar buiten gebracht dat ze ook in 2023 samen verder gaan. Franz Tost en de coureur zelf reageren op het positieve nieuws.

'De 26-jarige Fransman zit sinds 2017 al bij ons en deze continuïteit zal ons goed doen', stelt Tost, die zijn coureur graag ziet blijven. 'Hij werkt uitstekend samen met de ingenieurs en de rest van het team', voegt hij daaraan toe. Op technisch gebied ziet de Oostenrijkse teambaas dus ook wel degelijk de waarde van haar topcoureur.

Daarnaast heeft Gasly inmiddels een flinke carrière gemaakt in de F1. 'Pierre is een bewezen Grand Prix-winnaar, met drie podia en drie snelste raceronden. Hij heeft in totaal 325 punten gescoord in de Formule 1 en heeft de reputatie opgebouwd dat hij in de kwalificatie ijzersterk is', benadrukt de teambaas. Zodoende ziet AlphaTauri, en daarmee indirect dus Red Bull Racing, geen reden om op zoek te gaan naar vervanging.

Gasly tevreden, Tost benadrukt hoe belangrijk Gasly is

Gasly: 'Ik zit nu vijf jaar bij dit team en ik ben trots op de reis die we meegemaakt hebben en de daaruit voortvloeiende progressie. Ik ben blij dat ik bij AlphaTauri blijf.' Gasly is tevreden met het feit dat hij werkzaam kan blijven voor zijn huidige team, al zal hij er niet slechter om geslapen hebben. In principe stond hij sowieso nog onder contract bij Red Bull tot en met 2023, dus hij wist eigenlijk al wel dat dat AlphaTauri-stoeltje van hem was.

'Pierre kan ongetwijfeld een grote rol spelen in het succes van ons team volgend jaar. Het is aan ons om hem een bolide te bieden waarin hij competitief kan zijn, zodat hij kan blijven excelleren', concludeert Tost, die daarmee benadrukt hoe belangrijk Gasly voor het team is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws