Berger ziet Alonso bij Red Bull of Ferrari voor de wereldtitel strijden: '100 procent' Formule 1
Formule 1

Berger ziet Alonso bij Red Bull of Ferrari voor de wereldtitel strijden: '100 procent'

Berger ziet Alonso bij Red Bull of Ferrari voor de wereldtitel strijden: '100 procent'

Fernando Alonso maakte in Montreal een goede indruk op Gerhard Berger. De oud-Ferrari-coureur en DTM-baas zag hoe Alonso zijn Alpine op de eerste startrij zette, en genoot daar met volle teugen van. 'I love it!', stelde hij in gesprek met Motorsport-Magazin, waarna hij aan een pleidooi begon in het voordeel van de Spanjaard.

'Ik moet zeggen, met zijn talent zou Alonso wat mij betreft vijf wereldtitels moeten hebben', denkt de Oostenrijker. 'Hij is een briljante coureur.' Tweemaal wist Alonso de wereldtitel veilig te stellen met Renault. Sindsdien kwam hij een paar keer in de buurt, enkele keren met Ferrari, maar van die derde titel kwam het nooit. Berger vindt het lastig te geloven, gezien het talent dat hij ook op leeftijd nog vertoont in de koningsklasse van de autosport.

Volgens Berger heeft Alonso het gebrek aan wereldtitels ook deels aan zichzelf te danken. Bij McLaren voerde hij een verhitte titelstrijd met Lewis Hamilton. Terwijl de Engelsman zich in 2013 bij Mercedes voegde, ging Alonso weer aan de slag bij Renault, gevolgd door termijnen bij Ferrari en McLaren.

'Na McLaren gingen alle deuren een beetje dicht', stelt Berger over de carrière van de Asturiër. 'Had hij destijds in een Mercedes gezeten dan had hij vijf wereldtitels binnengesleept', meldt hij vastberaden. Mercedes was echter beslist geen optie meer voor Alonso. De Duitse renstal zou Hamilton nooit paren met de collega waarmee hij zoveel stennis schopte bij McLaren.

Alonso bij Red Bull of Ferrari

Volgens Berger is het ergens ook wel weer zonde dat Alonso momenteel weer bij Alpine rijdt, en niet bij een van de topteams. Die derde wereldtitel lonkt namelijk nog steeds voor hem. Zou hij in de komende periode aan een termijn beginnen bij Red Bull Racing of Ferrari, dan is Berger ervan overtuigd dat Alonso voor de titel zou strijden. 'Daar ben ik 100 procent zeker van.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws