Naast Red Bull en Alpine ook Aston Martin met grote update in Silverstone Formule 1
Formule 1

Naast Red Bull en Alpine ook Aston Martin met grote update in Silverstone

Naast Red Bull en Alpine ook Aston Martin met grote update in Silverstone

Aston Martin heeft, net als diverse andere teams, waaronder Red Bull Racing en Alpine, een update aangekondigd voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Britse renstal wist recentelijk de hoofdpagina al te halen door met een wijziging aan de Aston Martin te komen die sterk deed denken aan de Red Bull Racing RB18. Op dat concept bouwen ze in Engeland dus verder.

'We komen continu met wijzigingen, maar de grotere aanpassingen brengen we anders', aldus teambaas Mike Krack in een bericht van The Race. 'In Silverstone komen we nogmaals met een substantiële update. Ik denk echter dat de meeste teams daar met grote aanpassingen komen', benadrukt hij. Aston Martin is beslist niet het enige team met dit plan.

Daarom denkt de Luxemburger dat Aston Martin er in de rangorde niet per se op vooruit zal gaan na de Grand Prix van Groot-Brittannië. 'Het is de vraag wie er hoeveel snelheid wint, en hoe effectief de upgrades zullen zijn. Wij hebben er echter veel vertrouwen in dat we een goede stap zullen zetten', is de Aston Martin-topman van mening.

Aston Martin in de strijd op het middenveld

Aston Martin heeft volgens Krack nog wel verbeteringen nodig om de stap richting de top van het middenveld te zetten. Momenteel bevindt het team uit Silverstone zich in het midden van het veld, met een gat van zo'n drie tot vijf tienden naar de top van het middenveld (McLaren en Alpine, red.), schat de teambaas zelf. 'Kijk maar eens hoe spannend het is op het middenveld', suggereert hij.

'Je hoeft geen enorme stap te zette om veel posities goed te maken. In het verleden was dat anders. Toen was het verschil tussen de auto's veel groter. Als we die twee of drie tienden vinden die we nu missen, scoor je plots veel meer punten', concludeert hij. Daarom wil Krack zich niet alleen maar richten op de 2023-bolide, maar door blijven werken aan het huidige model.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws