AMuS analyseert: 'Zonder teamwerk verslaat Mercedes Red Bull niet' Formule 1
Formule 1

AMuS analyseert: 'Zonder teamwerk verslaat Mercedes Red Bull niet'

AMuS analyseert: 'Zonder teamwerk verslaat Mercedes Red Bull niet'

De analisten van Auto, Motor und Sport denken dat het verschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton vooral te wijten valt aan extra simulatorwerk van Hamilton tussen de sessies door. De Brit wist uiteindelijk nipt de Nederlander voor te blijven in de kwalificatie, ook bracht Mercedes kleine updates naar Silverstone.

Na de vrije training was het volgens de analisten bij AMuS allesbehalve zeker dat Mercedes het voortouw kon nemen. Verstappen verpletterde de concurrentie en ook Lando Norris zat er lekker bij in de eerste vrije training. Mercedes leek duidelijk te worstelen met de afstelling.

Maar dat zou heel anders zijn in de kwalificatiesessie. In de eerste kwalificatiesessie leek het erop dat Red Bull sterker zou zijn, maar de psychologische klap kwam voor het Oostenrijkse team pas in de tweede kwalificatiesessie. Hamilton pakte eerst nagenoeg vijf tienden, en Verstappen kwam uiteindelijk niet verder dan drie tienden achterstand.

Twijfel bij Verstappen

Direct was er volgens de analisten bij AMuS twijfel bij Verstappen. 'Waar haalt hij de tijd in?', vroeg Verstappen zich ook hardop af in de cockpit van zijn Red Bull-bolide. De frustratie werd daarnaast ook groter, de Nederlander had namelijk flink veel last van onderstuur in de bolide.

De nieuwe update aan de Mercedes bolide zou dus in principe werken, maar Mercedes-teambaas Wolff geeft te kennen dat het niet een groot verschil zal maken. 'Het zal de wereld voor ons niet veranderen. Het dicht niet het gat dat we naar Red Bull hebben, we moeten blijven werken aan onze bolide om zo ver mogelijk te komen', klonk het vervolgens strijdbaar uit Wolff.

Mercedes met extra simulatorwerk

Eerder deze week waren beide Mercedes-coureurs al in de fabriek in Brackley te vinden om daar simulatorwerk uit te voeren. Daar werden twee richtingen bepaald die uiteindelijk, met goed resultaat, ook extra topsnelheid opleverden. Tot ieders verbazing in he team wilde Lewis Hamilton op de vrijdag óók nog even de simulator in. 'Ik wist dat we alles eruit moesten persen, zo veel mogelijk data was daarom nodig', verklaarde Hamilton naderhand.

De kwalificatie typeerde zich echter ook met goed teamwerk volgens de analisten bij AMuS. Zij zagen dat Valtteri Bottas zijn teamgenoot uiteindelijk ook nog een goede 'tow' gaf op Hangar-straight, iets dat mogelijk de pole-position opleverde voor Hamilton.

Het resultaat was dat Verstappen op het rechte stuk uiteindelijk vier kilometers per uur aan snelheid mistte. 'Tegen dit sterke Red Bull kunnen we alleen winnen met goed teamspel', sluit Bottas af.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws