Honda ondervond 'moeilijkheden' in afstelling door het aangepaste sprintrace-format Formule 1
Formule 1

Honda ondervond 'moeilijkheden' in afstelling door het aangepaste sprintrace-format

Honda ondervond 'moeilijkheden' in afstelling door het aangepaste sprintrace-format

Toyoharu Tanabe meldt dat Red Bull Racing, AlphaTauri en Honda last hebben gehad van het Formule 1-format met minder testtijd. Het verplaatsen van de kwalificatie naar de vrijdagavond betekent dat er nog maar één uur getest kan worden, alvorens de parc fermé-regels van start gaan bij de start van Q1. De technisch directeur van Honda geeft toe hier moeite mee te hebben.

'We zagen dat er best wat moeilijkheden waren in het afstellen van het chassis en de krachtbron. Hier kregen we maar één uur de tijd voor', verklaart de Japanner in een persbericht van Honda. Na een reeks dominante kwalificaties verloor Red Bull van Mercedes in Q3, Lewis Hamilton start hierdoor vanaf P1 tijdens de zaterdag-sprintrace. 'Om ons hierop voor te bereiden moeten we naar de data kijken en simulaties gaan draaien.'

De simulaties zullen er voor zorgen dat de Oostenrijkse renstal voorbereid is op verschillende situaties tijdens de sprintrace. Ondanks het 'verliezen' van Hamilton tijdens de kwalificatie kon Max Verstappen zich op slechts 0.075 seconde van de sprintrace-polesitter kwalificeren. 'Het was erg dichtbij de snelste tijd, en ook Sergio (Perez, red.) finishte op een solide vijfde plaats', relativeert Tanabe.

AlphaTauri kende nog meer problemen

Bij het Italiaanse AlphaTauri waren de problemen nog wat groter. 'Er waren meer problemen dan gebruikelijk, geen van de coureurs kon Q3 halen.' Pierre Gasly start vanaf P12, Yuki Tsunoda vanaf P16. 'Vandaag was een nieuwe ervaring voor iedereen, maar als we verder kijken naar het managen van de krachtbron, ging dat nog best soepel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws