Hill over Verstappen: 'Misschien werd hij te hoogmoedig' Formule 1
Formule 1

Hill over Verstappen: 'Misschien werd hij te hoogmoedig'

Hill over Verstappen: 'Misschien werd hij te hoogmoedig'

Ondanks een sterke eerste vrije training voor Max Verstappen draaiden de rollen tijdens de kwalificatie op Silverstone om. Damon Hill zoekt meer achter de verschillen tussen de twee sessies, en vraagt zich af of de coureur van Red Bull Racing niet te hoogmoedig is geworden na een streak van overwinningen.

Het gat tussen Red Bull en Mercedes was in de eerste vrije training nog enorm, maar toch kon Lewis Hamilton op vrijdagavond poleposition voor de sprintrace verzilveren. 'Ze kregen eerste een pak slaag van Red Bull, maar Hamilton heeft het geweldig aangepakt', zegt de wereldkampioen van 1996 bij Sky Sports. 'Probeerde Max Mercedes te ontmoedigen in de training?'

De voormalig Formule 1-coureur denkt dat Verstappen iets te hard zijn best heeft gedaan tijdens de eerste vrijdagsessie. 'Misschien liet hij zichzelf ietwat teveel zien en misschien werd hij te hoogmoedig', speculeert Hill bij het Britse sportmedium. Ondanks de voorsprong in VT1 kwam Verstappen 0.075 seconde tekort op de pole-tijd van Hamilton.

Matige kwalificatie mogelijk bandenprobleem

Volgens Verstappen en Red Bull hebben de verschillen tussen VT1 en de kwalificatie mogelijk te maken met de Pirellibanden. De afstelling van de RB16B is volgens de Nederlander goed, maar de sweet spot vinden is ze in de vrijdag-kwalificatie niet gelukt. Op zaterdag is er nog één uur trainingstijd, waarna de coureurs de sprintkwalificatie zullen rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws