AMuS: 'Red Bull-motor presteert consistent en laat geen tekenen van slijtage zien' Formule 1
Formule 1

AMuS: 'Red Bull-motor presteert consistent en laat geen tekenen van slijtage zien'

AMuS: 'Red Bull-motor presteert consistent en laat geen tekenen van slijtage zien'

Red Bull Racing heeft momenteel op verschillende manieren een voorsprong ten opzichte van Ferrari. De Oostenrijkse renstal staat tachtig punten voor in het wereldkampioenschap, maar het team heeft ook een voordeel qua betrouwbaarheid. De Red Bull Powertrains-motor laat geen tekenen van slijtage zien en de krachtbron presteert bovendien op een consistente manier. Daarnaast heeft het team van Max Verstappen en Sergio Pérez nog een troefkaart in handen.

Afgelopen weekend waren het opnieuw de Ferrari-motoren die de geest gaven. De afgelopen Grands Prix hadden de klantenteams van de Italiaanse motorfabrikant al last van betrouwbaarheidsproblemen, maar in de afgelopen drie races is ook Charles Leclerc tweemaal uitgevallen. Hierdoor is de Monegask zijn voorsprong in het kampioenschap kwijtgeraakt en hebben beide coureurs van Red Bull hem ingehaald in het klassement. Voor Ferrari is het nu zaak om de problemen op te lossen.

Het is vooral belangrijk om de problemen op te lossen, aangezien Red Bull zeer betrouwbaar blijkt te zijn. Verstappen en Pérez kenden uitvalbeurten in de eerste drie races, maar dat is nu opgelost. 'De uitvalbeurten waren een fout van het team en niet van Honda', schrijft Auto, Motor und Sport. 'De afgelopen races werkt de krachtbron dan ook precies zoals het moet. De zescilinder-turbo laat geen tekenen van slijtage zien en het behoudt een consistent niveau van performance. De performance van de motoren was niet hoger in Baku, ondanks dat beide Red Bull-bolides een nieuwe krachtbron hadden gekregen.'

De troefkaart van Red Bull

In Baku had Red Bull een nieuwe vloer en die bleek naar behoren te werken. Bovendien heeft Red Bull nog een troefkaart in handen. 'Red Bull zit nog ongeveer acht kilo boven het minimumgewicht, maar dat ligt ook een beetje aan de afstelling. Dat betekent dat Red Bull nog tweeënhalf tienden kan vinden, maar de laatste paar kilo's zijn ook het duurst', aldus het Duitse medium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws