Mercedes schuldbewust na rugklachten Hamilton: 'We hebben ons pakket te ver gepusht' Formule 1
Formule 1

Mercedes schuldbewust na rugklachten Hamilton: 'We hebben ons pakket te ver gepusht'

Mercedes schuldbewust na rugklachten Hamilton: 'We hebben ons pakket te ver gepusht'

James Vowles, ingenieur bij het team van Mercedes, geeft toe dat het team te ver is gegaan in haar afstelling. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan hadden Lewis Hamilton en George Russell ontzettend veel last van het stuiteren. Vooral Hamilton had last van de klappen tegen zijn rug, aangezien hij met moeite uit zijn auto kwam na de race. Vowles bevestigt dat de zevenvoudig wereldkampioen gewoon zal racen in Canada.

Mercedes leek haar problemen met porpoising te hebben opgelost in Barcelona. Desondanks was het in Baku weer volledig terug. 'Het verschilt zeker per circuit', begint Vowles in de debrief-video van Mercedes. 'Het heeft te maken met hoe effen het asfalt is en wat de lay-out van het circuit is. Baku is zeker een circuit waar het een stuk erger is voor ons en het circuit in Barcelona is dan weer een stuk beter. Die twee banen laten de negatieve en positieve kwaliteiten van onze auto zien.'

Mercedes geeft fouten toe

Toto Wolff was na afloop van de race bang dat Hamilton niet zou kunnen rijden in Canada. Hamilton deelde op Instagram al dat hij gewoon zou racen. 'Lewis voelt zich oké en hij zal gewoon in de auto zitten in Montreal', bevestigt Vowles. Mercedes lijkt de schuld van de rugklachten van de zevenvoudig wereldkampioen bij zichzelf te leggen. 'We hebben ons pakket en onze coureurs net iets te ver gepusht. We maken het heel erg oncomfortabel voor ze. Dat mogen we niet nog een keer doen, maar er zijn genoeg andere coureurs die ook pijn hebben.'

Halverwege de race meldde Hamilton aan zijn team dan zijn stoeltje koud was geworden. Vowles legt uit dat het niets te maken had met een technisch probleem. 'Ik heb erover gesproken met Lewis en hij zei dat het kwam omdat zijn rug gevoelloos werd door alle klappen. Er was helemaal niks veranderd in de auto. Het was een reactie van zijn lichaam op de hoeveelheid pijn dat het moest doorstaan', besluit de ingenieur van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws