Geen twijfel bij Horner over ommekeer Ferrari: 'Gridstraffen nu wel onvermijdelijk' Formule 1
Formule 1

Geen twijfel bij Horner over ommekeer Ferrari: 'Gridstraffen nu wel onvermijdelijk'

Geen twijfel bij Horner over ommekeer Ferrari: 'Gridstraffen nu wel onvermijdelijk'

Christian Horner weet zeker dat Ferrari haar betrouwbaarheidsproblemen zal oplossen. De teambaas van Red Bull Racing weet dat de Italiaanse renstal een ijzersterke auto heeft en dat het voordeel in de kampioenstrijd zomaar weer om kan draaien. Ondanks dat Red Bull goede punten heeft weten te scoren met de één-twee van Max Verstappen en Sergio Pérez, had Horner graag gezien hoe de race was gelopen als Charles Leclerc niet was uitgevallen.

Ferrari is op dit moment de grootste concurrent van Red Bull in de titelstrijd. De coureurs van de Italiaanse renstal laten in de vrije trainingen en de kwalificatie altijd zien dat ze erbij zitten. Toch is het Red Bull die de afgelopen vijf Grands Prix heeft weten te winnen. 'Ik zie dat ze een hele snelle auto hebben, zeker op de zaterdag', vertelt Horner bij Motorsport.com. 'Ik denk dat wij op zondag telkens wel gelijk staan qua snelheid. Dat zagen we ook weer in de eerste ronden van de race in Baku.'

De overwinningen van Red Bull kwamen deels door de betrouwbaarheidsproblemen bij Ferrari. Horner verwacht dat de renstal met een oplossing gaat komen. 'Ik twijfel er niet aan dat zij hun problemen weten op te lossen. Gridstraffen zijn voor hen nu wel onvermijdelijk geworden', analyseert de teambaas van Red Bull. Toch is er van gemakzucht geen sprake bij Horner. 'We hebben nog een hele lange weg te gaan in dit seizoen. In de afgelopen vier of vijf races zagen we ook al hoe snel alles om kan draaien in de titelstrijd.'

Horner over uitvalbeurt Leclerc

Zowel Leclerc als Carlos Sainz vielen afgelopen zondag uit. Horner had graag gezien dat de Monegask de eindstreep had gehaald. 'Ik vind het heel erg jammer om meerdere redenen, want we hebben niet kunnen zien hoe de race zou zijn gelopen. We hadden een goede auto en ik denk dat we Charles op strategie hadden kunnen verslaan, maar daar zullen we nooit achter komen. Uiteindelijk is het belangrijk dat we gekapitaliseerd hebben op hun problemen, en dat we de punten hebben gepakt', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws