Andretti over stukgelopen deal met Sauber: 'Ze wilden volledige controle en vetorecht' Formule 1
Formule 1

Andretti over stukgelopen deal met Sauber: 'Ze wilden volledige controle en vetorecht'

Andretti over stukgelopen deal met Sauber: 'Ze wilden volledige controle en vetorecht'

Michael Andretti probeert nog steeds met man en macht Andretti Autosport de Formule 1 in te krijgen. Eerder deed de Amerikaan een bod op Sauber, maar de deal ging uiteindelijk niet door. Er werd gespeculeerd dat Andretti niet genoeg geld zou hebben geboden, maar daar is volgens hem niks van waar. Naast Andretti is ook de Volkswagen Group bezig met een intrede in de Formule 1.

Andretti en Sauber waren vorig jaar heel erg dicht bij een deal. De voormalig Formule 1-coureur zou echter te weinig geld hebben om de deal te bekrachtigen. 'Nee, dat is duizend procent niet wat er gebeurde', zegt Andretti stellig bij persbureau AP. 'Het viel in duigen omdat zij ineens allerlei voorwaarden gingen veranderen. Ze wilden opeens controle over alles en vetorecht over elke belangrijke beslissing. Daar kwamen ze twee dagen voordat de deal werd bekrachtigd mee. We gaan geen deal doen waarin we team overnemen en dan geen controle hebben.'

Na de stukgelopen deal verlegde Andretti zijn interesse. Hij wil nu een elfde team naar de Formule 1 brengen. 'Ik heb al met Greg Maffei (CEO van Liberty Media, red.) gesproken en gezegd: 'Laat ons gewoon een bod doen, we zullen iedereen verslaan.' Dat is het enige waar ik naar vroeg. We hebben genoeg mensen die ons steunen, dus geld is niet het probleem.' Vorige week bevestigde Luca de Meo, CEO van Renault, al dat er gesprekken waren met Andretti, waardoor er ook al een deal lijkt te komen met een motorfabrikant.

CEO Liberty Media bevestigt grote interesse in F1

Momenteel is de Formule 1 heel erg in trek. Andretti spreekt over het brengen van een nieuw team en ook de Volkswagen Group wil haar intrede doen. 'We hebben al tien geweldige teams en we hebben de mogelijkheid om daar nog meer teams aan toe te voegen', zegt Maffei. 'We zien dat de vraag heel erg hoog is. We zullen het aankijken en zien wat zij de Formule 1 kunnen brengen. Het is belangrijk om een consensus te hebben tussen de teams en de FIA over wie we binnen halen en welke kwalificaties nodig zijn', aldus de CEO van Liberty Media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws