Verstappen kijkt uit naar GP Miami: 'Dit gaat een knotsgek weekend worden' Formule 1
Formule 1

Verstappen kijkt uit naar GP Miami: 'Dit gaat een knotsgek weekend worden'

Verstappen kijkt uit naar GP Miami: 'Dit gaat een knotsgek weekend worden'

Max Verstappen kijkt uit naar de aanstaande Grand Prix van Miami. Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 zal er een race worden gehouden in de stad in Florida. Het is een onderdeel van de uitbreiding van de Amerikaanse markt. De teams hebben nog geen data over het gloednieuwe stratencircuit, waardoor Verstappen de afgelopen weken veel te vinden was in de simulator.

'Ik denk dat dit een knotsgek weekend gaat worden', begint Verstappen in het persbericht van Red Bull Racing. Afgelopen race wist de Nederlander een dominante overwininning te boeken. Verstappen weet dat de race in Miami andere uitdagingen met zich mee brengt. 'Ik heb al op deze baan gereden in de simulator en we hebben al zoveel mogelijk proberen te oefenen voordat we er in levende lijve naartoe gaan. Miami is een hele mooie stad en het is een interessante plek om een Grand Prix te organiseren.'

Verstappen: 'F1 wordt stap voor stap populairder'

De Grand Prix van Miami is de eerste van twee races in de Verenigde Staten dit seizoen. Later dit jaar zal de Formule 1 ook te vinden zijn op het Circuit of the Americas. 'Ik vind het altijd prachtig om in Austin te racen. Het is mooi om te zien dat de Formule 1 steeds groter wordt in de Verenigde Staten. De Formule 1 en de teams werken keihard om de sport nog beter op de kaart te zetten. We zien al dat we steeds meer races daar gaan verrijden, dus we maken het stap voor stap populairder.'

De Red Bull-coureur ziet dat de reglementswijziging in de Formule 1 een grote rol spelen in de groeiende interesse in de Formule 1. Verstappen wil dan ook dat meer teams gaan strijden voor de zege. 'Het helpt zeker dat de auto's elkaar nu beter kunnen volgen en dat we makkelijker kunnen inhalen. Meer teams strijden nu dan ook voor de overwinning. Dat is het meest belangrijke voor de fans', aldus de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws