Fundamentele problemen bij Mercedes: 'Ze hebben zeer primitieve concepten' Formule 1
Formule 1

Fundamentele problemen bij Mercedes: 'Ze hebben zeer primitieve concepten'

Fundamentele problemen bij Mercedes: 'Ze hebben zeer primitieve concepten'

Gary Anderson, Formule 1-journalist bij The Race, vindt niet dat Mercedes haar sidepodloze concept weg moet gooien. Desalniettemin ziet de journalist dat de Duitse renstal enkele fundamentele fouten heeft gemaakt in het ontwerp van de auto. De keuzes die Mercedes heeft gemaakt kunnen herleid worden naar de keuzes van de afgelopen seizoenen. Bovendien was het volgens Anderson niet slim om pas in Bahrein met de daadwerkelijke auto te komen.

Het gaat momenteel niet van harte bij de achtvoudig constructeurskampioen. De Duitse renstal weet dat er problemen zijn, maar een oplossing lijkt er nog niet te zijn. 'Mercedes hoeft het sidepodloze concept niet weg te gooien', schrijft Anderson bij The Race. 'Maar de afgelopen jaren hebben teams die met een high rake-auto reden veel geleerd over de aerodynamica rondom de vloer. Bij Mercedes zie je, omdat ze met low rake reden, nog concepten op de vloer die zeer primitief zijn. Bovendien hebben ze nog amper progressie gemaakt.'

Mercedes heeft haar keuze gemaakt naar aanleiding van de cijfers in de windtunnel. Deze waren goed, maar daarbij heeft het team dingen over het hoofd gezien. 'Ik gok dat Mercedes goede cijfers kreeg met dit sidepodloze concept wat betreft downforce. Maar daardoor moest de rijhoogte wel zo dicht mogelijk tegen de grond aan zitten, waardoor de auto heel erg stijf afgesteld moet worden. Mercedes vergat aan alle andere zaken te denken. Je kan de auto niet zo stijf afstellen en hopen dat de extra aerodynamische lading alle negatieve aspecten verijdeld.'

De twee concepten van Mercedes

Toen de testdagen in Barcelona van start gingen, kwam Mercedes goed uit de startblokken. Het team had niet extreem veel last van porpoising, maar dat kwam vooral omdat het team met een andere auto reed. 'We moeten niet vergeten dat Mercedes de eerste drie testdagen in Barcelona volledig heeft weggegooid. Ze reden met een compleet ander pakket en dat zag er niet zo slecht uit. Ik was erbij en ik kon niet zien dat ze heel erg veel hadden van porpoising. Ze stuiterden wel, maar het was de eerste test en iedereen had er last van', aldus Anderson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws