Aston Martin gaat gewapend 'met personeel van Red Bull, Mercedes en Alfa Romeo 2023 in' Formule 1
Formule 1

Aston Martin gaat gewapend 'met personeel van Red Bull, Mercedes en Alfa Romeo 2023 in'

Aston Martin gaat gewapend 'met personeel van Red Bull, Mercedes en Alfa Romeo 2023 in'

Aston Martin heeft behoorlijk haar best gedaan om nieuw talent te werven. De Britse renstal heeft voor het 2023-seizoen personeel binnengehaald vanuit Red Bull Racing, Mercedes en Alfa Romeo om daarmee een betere auto te ontwikkelen. Met behulp van de ervaring van de werknemers bij hun vorige teams hoopt Aston Martin beter voor de dag te komen in het aankomende seizoen.

Eerder in het afgelopen seizoen hakte aerodynamicaspecialist Dan Fallows de knoop al door om de overstap te maken van Red Bull naar Aston Martin. Voor het seizoen van 2023 zal het team in beheer van Lawrence Stroll ook versterking krijgen van Eric Blandin, technisch directeur van Mercedes, en Luca Furbatto, de hoofdontwerper van Alfa Romeo. Hier heeft het team veel profijt van, aangezien dat personeel veel ervaring heeft opgedaan bij hun vorige werkgevers. 'Dit geeft ons een kijkje in wat andere teams aan het doen zijn', begint Fallows bij Motorsport.com. 'Zij hebben zo ook hun eigen plannen en visies betreffende hoe een auto sneller te maken.'

Fallows benadrukt dat het voor Aston Martin behoorlijk belangrijk is dat ze niet zomaar dingen klakkeloos overnemen van andere teams. 'We willen onze werkwijze ontwikkelen als we de strijd aan willen gaan met Red Bull, Mercedes, en Ferrari', vervolgt de Brit. 'Daar gaat veel tijd in zitten, maar we zijn allemaal zeer ambitieus.' Onlangs heeft Aston Martin een nieuw complex laten bouwen, waarin ze hopen veel vooruitgang te boeken bij het proces van de ontwikkeling. Ook teambaas Mike Krack deelt de mening van Fallows dat het nieuwe complex in combinatie met nieuw personeel erg positief gaat zijn. 'Het heeft een duidelijke impact op het team dat nu gemengd is met de mensen die hier al werkten', aldus Krack.

Fallows verwacht veel te hebben aan Red Bull-ervaring

De aerodynamicaspecialist heeft bij Red Bull kunnen afkijken waarom het team zo goed is in wat ze doen. 'Op organisatorisch gebied hebben ze (Red Bull, red.) gedurende een aantal jaren veel orde kunnen brengen. Daardoor hebben ze geen grote zwaktepunten meer in de organisatie', vertelt Fallows, die trots is daar onderdeel van zijn te geweest. 'Daardoor denk ik de ervaring te hebben om te weten hoe races en kampioenschappen gewonnen moeten worden', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws