Alonso verwacht competitief Aston Martin: 'Anders was ik niet verdergegaan' Formule 1
Formule 1

Alonso verwacht competitief Aston Martin: 'Anders was ik niet verdergegaan'

Alonso verwacht competitief Aston Martin: 'Anders was ik niet verdergegaan'

Fernando Alonso gelooft in de kansen van Aston Martin om in de aankomende jaren de top van de Formule 1 aan te kunnen vallen. Als het team deze kans niet had gehad dan had hij naar eigen zeggen niet het stoeltje van Sebastian Vettel overgenomen. Alonso weet natuurlijk wel dat er iets speciaals nodig is om een titelkandidaat te zijn. Hij kijkt ernaar uit om dat beetje extra te geven en hij verwacht ook dat het team dit aan hem zal geven.

Alonso heeft de overstap gemaakt van Alpine naar Aston Martin nadat Vettel besloot met pensioen te gaan. De man uit Oviedo gaat er niet vanuit dat de Britse renstal niet competitief is. 'Ik denk dat ik dat niet zou accepteren', wordt Alonso geciteerd door Marca. 'Ik zou niet verdergaan als ik niet het idee had dat we in ieder geval een kleine kans hebben. Ik weet niet of het één procent of tien procent kans is, maar ik ga alleen verder omdat ik denk dat we een kans zullen maken.'

Alonso: 'Geen onrealistisch doel om het gat naar de top te dichten'

Aston Martin kende een belabberde start van het afgelopen seizoen. Het team wist wel progressie te boeken en aan het einde van het jaar wisten Vettel en Lance Stroll regelmatig punten te scoren voor de Britse renstal. 'Ik denk niet dat het onrealistisch doel is om het gat te dichten naar de top. Maar we moeten wel een goede basis leggen. Dat is belangrijk voor als we in de toekomst goede kansen willen hebben en beter willen opereren dan de teams om ons heen.'

Alonso heeft zelf ook laten zien dat hij op 41-jarige leeftijd nog altijd competitief kan zijn. De coureur is dan ook nog altijd op jacht naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1. De Spanjaard weet wat er voor nodig is om kampioen te worden. 'Dit is een zeer competitieve omgeving, dus om kampioen te worden, moet je iets bijzonders bieden. Ik ben bereid om iets bijzonders van mezelf te bieden en ik verwacht hetzelfde van Aston Martin', besluit Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws