Aston Martin handelde snel na Alpine-vertrek Alonso: 'Contract binnen een paar uur opgesteld' Formule 1
Formule 1

Aston Martin handelde snel na Alpine-vertrek Alonso: 'Contract binnen een paar uur opgesteld'

Aston Martin handelde snel na Alpine-vertrek Alonso: 'Contract binnen een paar uur opgesteld'

Aston Martin was er als de kippen bij om Fernando Alonso te contracteren, nadat de Spanjaard zijn vertrek bij Alpine wereldkundig had gemaakt. Volgens Pedro de la Rosa, de ambassadeur van het Britse team, werd in enkele uren een contract opgesteld om de concurrentie te snel af te zijn. Volgens de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen was het snelle aantrekken van Alonso niet gepland, maar bracht het pensioen van Sebastian Vettel een nieuwe kans.

Toen Vettel zijn pensioen aankondigde dachten weinigen, inclusief het team van Alpine, eraan dat Alonso het vacante stoeltje bij Aston Martin zou opvullen. Toch besloot Alonso de deur bij het Franse team achter zich dicht te trekken en aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière te beginnen. Nadat het nieuws over het vertrek van Alonso bekend werd, heeft Aston Martin snel geschakeld, laat De la Rosa in een interview met Motorsport.com weten. 'Het begon allemaal met Vettels pensioen, wat een gat achterliet. Binnen een paar dagen hebben ze Alonso aangetrokken. Dat was eigenlijk niet het plan, maar na Vettels bekendmaking is het contract in een paar uur opgesteld.'

Het binnenhalen van Alonso is een goede zet van Aston Martin. De la Rosa ziet zijn landgenoot als een fantastische motivator om het team vooruit te helpen in de rangorde. De bevestiging daarvan kreeg hij naar eigen zeggen tijdens de Abu Dhabi-test. 'Ik zag de echte Fernando van de afgelopen twintig jaar, die supergemotiveerd, heel professioneel, hardwerkend, precies en een geweldige motivator was. Uiteindelijk denk ik dat dit voor een team als Aston Martin heel belangrijk is. Het draait niet alleen om snel zijn, wat Fernando is, maar bovenal om dingen overbrengen, het team motiveren en weten hoe je als team samenwerkt. Op deze vlakken is Fernando denk ik heel compleet.

De la Rosa verwacht geen wrijving tussen Alonso en Stroll

De samenwerking tussen Alonso en Esteban Ocon verliep in de tweede helft van 2022 op zijn zachtst gezegd nogal stroef. Het tweetal kwam geregeld met elkaar in aanraking op de baan, wat Alpine de nodigde punten heeft gekost. De la Rosa verwacht echter niet dat het tussen zijn landgenoot en Lance Stroll op een vergelijkbare manier zal gaan. 'Ik verwacht dat ze heel goed met elkaar kunnen opschieten, want het zijn allebei ervaren coureurs. De relatie met je teamgenoot hangt uiteindelijk niet alleen af van het team, maar ook van de coureurs zelf en het onderlinge respect.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws