Andretti droomt van Alonso en Herta als rijdersduo: 'Goede mix van ervaring en nieuw talent' Formule 1
Formule 1

Andretti droomt van Alonso en Herta als rijdersduo: 'Goede mix van ervaring en nieuw talent'

Andretti droomt van Alonso en Herta als rijdersduo: 'Goede mix van ervaring en nieuw talent'

Mario Andretti geeft alvast een inzage in het rijdersduo dat de kleuren van Andretti zou kunnen verdedigen, mocht het Amerikaanse team, onder leiding van zijn zoon Michael, toestemming krijgen om toe te treden in de Formule 1. De wereldkampioen van 1978 ziet in Fernando Alonso en Colton Herta in ieder geval een prachtig rijderspaar voor het team.

Over de mogelijke deelname van Andretti in de hoogste klasse van de autosport is nog altijd geen definitieve beslissing genomen. Eerder in december liet het team wel weten dat er progressie werd geboekt en dat er hard gewerkt werd om in 2024 de stap naar de Formule 1 te zetten. Of het Amerikaanse team uiteindelijk op de grid zal staan, is dus nog altijd onduidelijk, maar de 82-jarige Andretti laat al wel vast zijn licht schijnen over het mogelijke rijdersduo.

Andretti ziet in Alonso en Herta ideale coureursbezetting

De link met Alonso is al snel gelegd. De Aston Martin-coureur kwam in 2017 immers uit voor het Amerikaanse team tijdens de Indy 500. De eventuele komst van Alonso zou Andretti zeker toejuichen en hij acht de kans ook best reëel. 'Het is absoluut mogelijk', begint hij op het YouTube-kanaal van Soymotor.com. 'Hij beschikt over een enorme dosis aan ervaring en het zou fantastisch zijn voor ons als we hem vast kunnen leggen. Hij wil volgens mij nog altijd graag racen en hij is nog steeds in topvorm. We gaan er zeker naar kijken.'

Het tweede stoeltje zou volgens de enkelvoudig wereldkampioen in de Formule 1 naar Herta moeten gaan. Het Amerikaanse talent komt al uit voor de renstal in de IndyCar en mede daardoor lijkt een overstap naar de Formule 1-afdeling van Andretti slechts een formaliteit. 'Het hoofddoel is om een ervaren coureur en een nieuw talent te strikken. Verder moet er ten minste één coureur over de Amerikaanse nationaliteit beschikken. Één van de coureurs zal voor 99 procent zeker Herta zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws