Aziatische LKY SUNZ meldt zich als aspirant F1-team: debuut mogelijk in 2025 Formule 1
Formule 1

Aziatische LKY SUNZ meldt zich als aspirant F1-team: debuut mogelijk in 2025

Aziatische LKY SUNZ meldt zich als aspirant F1-team: debuut mogelijk in 2025

Er is een potentieel nieuw Formule 1-team opgedoken in de vorm van LKY SUNZ (spreek uit al: lucky suns). Het team van Aziatische oorsprong zegt steun te hebben van een Amerikaans sportfonds en andere Aziatische investeerders. Bedoeling is om voor de deadline van 15 mei een inschrijving te realiseren.

LKY SUNZ is mede opgericht door Benjamin Durand, die eerder ook al betrokken was bij Panthera Team Asia. De andere oprichters zijn Andrew Pyrah en Paul Fleming, die respectievelijk fungeren als chief commercial officer en voorzitter. De naam van het team komt van Lucky, dat een verwijzing is naar de Aziatische oorsprong van de renstal is. SUNZ vertegenwoordigt 'de zon die in Azië opkomt'.

Wat LKY SUNZ mee wil nemen naar de Formule 1

Het team moet wel vanuit Europa opereren en de faciliteit moet op volledig groene energie draaien. Het streeft ernaar om in 2025 of 2026 op de grid te staan. 'We zijn verheugd om te zien dat onze investeerders onze visie delen over het samensmelten van jeugdcultuur en racen om een ​​team te creëren dat de F1 zal verstoren', vertelt Durand tegenover RaceFans. 'De populariteit van de sport is exponentieel gegroeid en elke huidige aandeelhouder in de sport is daar verantwoordelijk voor geweest, maar ons uitgangspunt is om iets anders in de sport te brengen om een ​​nieuw publiek aan te spreken.'

Door het enige team te zijn dat buiten de traditionele F1-corridors opereert en op maat gemaakte programma's ontwikkelt om talent uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen aan te trekken, wil LKY SUNZ diversiteit introduceren die ongekend is voor F1-begrippen. 'We streven er natuurlijk naar om competitief te zijn op het circuit, maar we verbinden ons er ook toe om fans buiten het circuit te entertainen. Om onze plannen te ondersteunen, hebben we al een indrukwekkend team van motorsportmanagers, muziek- en entertainmentindustrie-experts en creatievelingen aan boord die zullen helpen deze visie tot leven te brengen.'

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws