Bedreigingen leiden tot bodyguards voor Verstappen in Mexico, organisatie GP roept op tot respect Formule 1
Formule 1

Bedreigingen leiden tot bodyguards voor Verstappen in Mexico, organisatie GP roept op tot respect

Bedreigingen leiden tot bodyguards voor Verstappen in Mexico, organisatie GP roept op tot respect

In Austin werd alweer duidelijk dat Max Verstappen niet al te populair is bij met name de Mexicaanse fans, en de verwachting is dat de Nederlander dan ook niet bepaald op een warm welkom hoeft te rekenen in het land van zijn teamgenoot. De bedreigingen hebben dusdanig serieuze vormen aangenomen dat Red Bull Racing besloten heeft om Verstappen te voorzien van twee bodyguards, terwijl ook de organisatie van de Mexicaanse Grand Prix een campagne heeft opgericht.

De populariteit van Verstappen kelderde in Mexico met name snel nadat de wereldkampioen in Brazilië vorig jaar weigerde om Pérez langs te laten in dienst jacht op de tweede plek in het kampioenschap. Daarnaast helpt het vermoedelijk ook niet dat Pérez al drie jaar lang weinig in de melk te brokkelen heeft in het interne teamduel. In 2022 werden Verstappen én Lewis Hamilton ook al uitgejoeld in Mexico, en omdat de verwachting is dat de situatie dit jaar nog slechter zal zijn, heeft Red Bull twee bodyguards ingehuurd.

'Max wil dat zelf niet en is relaxed, maar wij dragen een verantwoordelijkheid voor hem, dus we spelen het liever op veilig', vertelt Marko aan F1-Insider. Volgens F1-Insider waren er tijdens de race in Austin op de sociale media ook al enkele bedreigingen aan het adres van de Nederlander, en heeft Red Bull daarom het zekere voor het onzekere genomen en besloten om Verstappen van bodyguards te voorzien.

Pérez probeert de tweede plek in het kampioenschap nog veilig te stellen, en werd daarbij flink geholpen door de diskwalificatie van Lewis Hamilton in Austin, waar de Brit achttien punten verloor, en Pérez er zelf twee extra ontving. Het verschil is nu dus opgelopen tot 39 punten, maar toch denkt Marko dat topfavoriet Verstappen ook een handje kan helpen door de thuisrace van Pérez te winnen: 'Elk punt dat Max bij Hamilton weghoudt, helpt Pérez uiteindelijk', weet Marko.

GP Mexico hoopt op 'racepect'

'Op basis van wat we de afgelopen jaren bij verschillende races gezien hebben, hebben we de campagne #racepect opgericht', laat Rodrigo Sanchez, Marketing and Relations Director van de Mexicaanse Grand Prix, weten aan het Mexicaanse Esto. 'Dat is niet alleen een bericht aan de Mexicaanse fans, maar simpelweg een reactie op wat we in de afgelopen jaren en tijdens dit seizoen hebben gezien qua ongelukkige uitspraken en acties. Wees een voorbeeld ervan dat de Formule 1 met veel passie, maar ook met respect kan leven, en dat deze twee dingen heel goed samen kunnen gaan. Mexico moet een veilig land zijn, waarin elke fan van over de hele wereld met open armen ontvangen wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws