Oud-F1-coureur tikt Pérez-fans op de vingers: 'Dat Verstappen werd uitgejouwd, is onbegrijpelijk' Formule 1
Formule 1

Oud-F1-coureur tikt Pérez-fans op de vingers: 'Dat Verstappen werd uitgejouwd, is onbegrijpelijk'

Oud-F1-coureur tikt Pérez-fans op de vingers: 'Dat Verstappen werd uitgejouwd, is onbegrijpelijk'

Timo Glock vindt het ontzettend jammer dat Max Verstappen werd uitgejouwd tijdens de podiumceremonie na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat er nog wat oud zeer zit bij de Mexicaanse fans, maar Glock stelt tegelijkertijd dat Verstappen daar niets mee te maken heeft. De Duitser vindt dat de drievoudig wereldkampioen juist applaus verdient voor zijn prestaties van dit seizoen.

Verstappen boekte op het Circuit of the Americas alweer zijn vijftiende overwinning van dit seizoen. Daarmee evenaarde de Red Bull-coureur zijn totaal van afgelopen seizoen en heeft hij nu nog vier races om zijn eigen record te verbreken. Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten zege voor Verstappen, die wat snelheid moest inleveren vanwege remproblemen. Lewis Hamilton kwam door een alternatieve strategie nog dichtbij met zijn mediumbanden, maar tot een aanval kwam het niet.

Tijdens de podiumceremonie werd dus ook weer het Wilhelmus afgespeeld. Tijdens de volksliederen werd de naam van Sergio Pérez gescandeerd en op het moment dat Verstappen de beker in handen kreeg, was er boegeroep te horen. Dit was mogelijk gericht aan de gouverneur van Texas, die de trofee overhandigde, aangezien hij niet heel populair is bij de Texaanse bevolking. Toch denkt Glock dat het ook gericht was naar Verstappen en is hij verbaasd over de reactie van het publiek. 'Waarom Max Verstappen werd uitgejouwd na zijn overwinning in Austin is voor mij onbegrijpelijk', schrijft hij voor de Duitse tak van Sky Sports.

'Misschien heeft het te maken met het conflict tussen Sergio Pérez en Red Bull, maar Verstappen heeft daar niets mee te maken. Daarom begrijp ik het helemaal niet', vervolgt de oud-coureur. Uitspraken van Helmut Marko schoten dit jaar in het verkeerde keelgat van de Mexicaanse fans. Glock vindt dat het publiek Verstappen daar niet bij moet betrekken en juist applaus over moet hebben voor de Nederlander. 'Dit is jammer voor de sport, want Verstappen is een uitzonderlijke atleet die dit jaar een ongelooflijke prestatie heeft geleverd.'

'Mercedes kan een auto hebben die op hetzelfde niveau staat als Red Bull'

Op zondag was Hamilton dus de grootste uitdager van Verstappen, al werd de Mercedes-coureur na afloop van de race wel gediskwalificeerd. Mercedes bracht een update mee naar de Grand Prix van de Verenigde Staten en die blijkt goed te werken. 'Het was duidelijk te zien dat de zaken steeds meer de goede kant op gaan; zeker nu met de update, die erg goed werkte voor Lewis Hamilton. Dat maakt het des te onbegrijpelijker voor mij waarom George Russell zoveel problemen had.'

Russell kwam, mede dankzij de diskwalificatie van zijn teamgenoot en Charles Leclerc, nog tot de vijfde plek. Glock hoopt dat de snelheid van Hamilton in de afgelopen race een voorbode is voor het aankomende seizoen. 'Bij Mercedes hebben ze genoeg geleerd om volgend jaar meteen een auto te hebben die op hetzelfde niveau staat als Red Bull, en daar kijk ik erg naar uit. Hoewel het ook duidelijk is dat Red Bull en alle andere teams zich blijven ontwikkelen', besluit de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws