Berger verwacht geen spanningen binnen Red Bull: 'Pérez kent zijn plek' Formule 1
Formule 1

Berger verwacht geen spanningen binnen Red Bull: 'Pérez kent zijn plek'

Berger verwacht geen spanningen binnen Red Bull: 'Pérez kent zijn plek'

Gerhard Berger ziet in Red Bull Racing de topfavoriet voor de wereldtitel in 2023. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez ligt volgens de oud-coureur van onder meer Ferrari een stapje voor op de rest van het veld. De Red Bull-coureurs kunnen het dan onderling uit gaan vechten en dat zou tot spanningen kunnen leiden tussen het duo. Berger is ervan overtuigd dat het zover niet zal komen, omdat beide coureurs hun plaats binnen het team kennen.

Red Bull maakte afgelopen week tijdens de testdagen in Bahrein een sterke indruk en het team is door veel kenners al tot de absolute topfavoriet gebombardeerd. Ook Berger is deze mening toegedaan. 'Ze liggen een stap voor op de rest van het veld', begint hij in de Kronen Zeitung. 'Ze hebben goed werk geleverd en de auto oogt ook stabiel. Daarom is Red Bull voor mij de favoriet.'

Hoewel de Oostenrijker Red Bull als het te kloppen team ziet, wil hij niet te stellig zijn. 'Je moet wel voorzichtig zijn. Het is namelijk ook gevaarlijk. Als alles zo makkelijk lijkt te gaan, dan is er meestal competitie op een ander vlak', doelt hij op mogelijke onderlinge spanningen tussen Verstappen en Pérez. Toch denkt Berger dat dit wel mee zal vallen en dat Pérez zijn plek kent. 'Er zullen geen onderlinge spanningen zijn. Verstappen is duidelijk de betere en dat weet Pérez ook.'

Ferrari heeft last van bandenslijtage

Berger heeft daarnaast weinig goed nieuws voor zijn oude team Ferrari. De Oostenrijker denkt dat de bandenslijtage de Italiaanse renstal net als vorig jaar parten gaat spelen. De 63-jarige denkt dat de SF-23 'erg snel over één ronde is', maar dat Charles Leclerc en Carlos Sainz er veel moeite mee zullen hebben over een hele raceafstand. 'Ze lijken best wat slijtage te hebben aan de voorkant van de auto', is hem opgevallen.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws