Net als bij Verstappen speelde ook vader De Vries een grote rol: 'Beide vaders extreem, maar wel uniek' Formule 1
Formule 1

Net als bij Verstappen speelde ook vader De Vries een grote rol: 'Beide vaders extreem, maar wel uniek'

Net als bij Verstappen speelde ook vader De Vries een grote rol: 'Beide vaders extreem, maar wel uniek'

De familie De Vries is volgens Michael Bleekemolen net zo'n racefamilie als de Verstappens. De vader van Nyck de Vries, Hendrik-Jan de Vries, was zelf ook coureur en reed voor Team Bleekemolen. Net als bij Max Verstappen is het racevirus er bij De Vries met de paplepel ingegoten. Volgens Jeroen Bleekemolen, de zoon van Michael, waren de vaders van beide Formule 1-coureurs zeer toegewijd, maar ook uniek.

Na jaren van proberen, is het De Vries in 2023 eindelijk gelukt om een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1. Dat De Vries zover is gekomen, is volgens Michael Bleekemolen mede te danken aan zijn vader. 'Het is niet zo naar buiten gekomen, maar net als de Verstappens is het duidelijk een racefamilie', zegt hij in een reportage van de NOS.

De Bleekemolens kennen De Vries al sinds hij nog een kleine jongen was en Bleekemolen junior herkende al snel het talent van de AlphaTauri-coureur. 'Al heel vroeg was het een slim ventje', herinnert hij zich. 'Hij sprak snel veel talen en snapte het spelletje. Autosport is veel strategie en veel nadenken, ondanks dat je heel hard gaat. Je moet heel veel dingen tegelijk kunnen en daarin was hij al heel snel heel goed.'

Familie De Vries niet één op één te vergelijken met familie Verstappen

Net als bij Verstappen zette de vader van De Vries alles opzij voor de carrière van zijn zoon. 'Met zijn vader ging Nyck op pad, heel Europa door in een busje met een paar karts achterin', zegt Jeroen. 'Jarenlang zijn ze onderweg geweest, dag en nacht om uiteindelijk de Formule 1 te halen. Je zag: dit gaat wat worden, zij gaan ervoor met z'n tweeën. Dat is bij Jos en Max natuurlijk uitgegroeid tot een succesverhaal, maar het is bij Nyck niet anders.'

Toch is het volgens de Bleekemolens onmogelijk om de familie De Vries één op één te vergelijken met de Verstappens. 'Ze zijn anders', weet Michael, 'Jos staat op zijn strepen, Hendrik-Jan zal er een dag langer over doen. Dat is het verschil, dat zie je ook wel tussen Max en Nyck. Max zet in het eerste rondje pole neer, Nyck heeft er twee rondjes voor nodig. Maar dat wil niet zeggen dat het slecht is.' Bleekemolen junior voegt toe: 'De toewijding die beide vaders hadden, was extreem, maar ook wel uniek. Echt elke steen omdraaien en elke minuut gebruiken. En ze hebben beiden hun eigen carrière stopgezet voor hun kinderen', aldus Jeroen.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws