Rosberg ziet Hamilton voorlopig nog niet stoppen: 'Hij is enorm gemotiveerd om zijn achtste titel te pakken' Formule 1
Formule 1

Rosberg ziet Hamilton voorlopig nog niet stoppen: 'Hij is enorm gemotiveerd om zijn achtste titel te pakken'

Rosberg ziet Hamilton voorlopig nog niet stoppen: 'Hij is enorm gemotiveerd om zijn achtste titel te pakken'

Lewis Hamilton gaat voorlopig nog niet met pensioen, althans daar is Nico Rosberg van overtuigd. De wereldkampioen van 2016 ziet een enorme vastberadenheid bij zijn voormalige teamgenoot en hij denkt dat Hamilton zeer gemotiveerd is om voor zijn achtste wereldtitel te gaan. Daarvoor zal hij onder meer af moeten rekenen met Max Verstappen, die volgens Rosberg, ondanks wat problemen op vrijdag, favoriet is voor poleposition.

Mercedes lijkt in Bahrein, net als vorig jaar, opnieuw geen rol te kunnen spelen om de podiumplaatsen. Hamilton was na de vrije trainingen zichtbaar aangedaan en trok het concept van de W14 zelfs openlijk in twijfel. Zal de zevenvoudig wereldkampioen na nog een tegenvallend seizoen zijn helm aan de wilgen hangen? 'Nee ik denk niet dat hij daar op dit moment serieus over nadenkt', vertelt hij bij Sky Sports F1.

Rosberg ziet juist een enorme vastberadenheid bij zijn voormalige teamgenoot. 'Iedereen wil hem natuurlijk tegen Verstappen zien vechten om de overwinningen. Dat is duidelijk, maar het lijkt erop dat hij geniet van de uitdaging om Mercedes weer naar de top te brengen en een achtste wereldtitel te pakken. En dat is natuurlijk nog heel goed mogelijk voor hem.'

Verstappen favoriet voor pole ondanks problemen op vrijdag

Verstappen was na afloop van de tweede training niet tevreden over de balans van de RB19. Als hem gevraagd wordt hoe het mogelijk is dat de bolide een week na de succesvol verlopen testdagen ineens heel anders aanvoelt, speculeert Rosberg: 'Dat is lastig te zeggen, maar we hebben geruchten gehoord dat ze auto wat hoger moesten zetten en we weten welke gevolgen dit heeft voor het grondeffect, dus dat kan de balans verstoord hebben.'

Rosberg ziet beide Red Bull-coureurs dan ook wat meer vechten met de bolide dan bijvoorbeeld Fernando Alonso. 'Red Bull lijkt een grotere uitdaging te hebben dan ze hadden gehoopt, maar desondanks lijken ze nog steeds het snelste team te zijn. Ik denk daarom ook dat Verstappen zaterdag de favoriet is om de poleposition te pakken', aldus de wereldkampioen van 2016.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws